Ce cadouri vor oferi companiile pentru salariate de 8 Martie

De 8 Martie, firmele din România oferă salariatelor diverse cadouri, mai mici sau mai mari, în funcție de bugetele și posibilitățile fiecărei companii. Flori, dulciuri, cosmetice, produse proprii ale companiei – toate sunt considerate avantaje în natură și supuse impozitului pe venitul salarial. În plus, toate acestea necesită efortul de a le cumpăra, depozita și distribui salariatelor. Iar la final, o mare parte din doamne nu primesc de fapt un cadou pe care să-l aprecieze: e prea puțin, sau prea la fel ca anul trecut, sau pur și simplu nepotrivit cu gustul personal al fiecăreia.

Conform legislației, există însă o variantă simplă prin care companiile din România pot oferi fiecarei salariate exact cadoul potrivit, beneficiind în plus și de scutiri de impozite și taxe : cardurile cadou preplătite. În România, cardul cadou dedicat companiilor este cardul Compliments® emis de Edenred, cel mai mare emitent de tichete de beneficii extra-salariale

« Avantajele majore ale cardurilor Compliments® sunt scutirea de taxe și impozite salariale și patronale, împreună cu deductibilitatea sumelor în limita a 150 lei/beneficiar, dar și libertatea totală de utilizare a cardurilor, acestea neavând limitele cardurilor mono-brand emise de unele magazine,care restricționează cheltuirea lor doar într-o anumită locație », spune Iulian Alexe, director de Marketing și Business Development în cadrul Edenred România.

Sumele acordate de 8 Martie salariatelor sub formă de carduri Compliments® sunt scutite de taxe și contribuții salariale și patronale în limita sumei de 150 lei/ salariat, fiind deductibile și scutite inclusiv de impozitul de 16% pe venitul angajatei. Fiind scutite de aceste taxe, cardurile cadou au un cost final cu 35% mai mic pentru companii, faţă de varianta acordării de prime sau bonusuri cash. Cardurile Compliments® pot fi cheltuite în peste 3000 de magazine : modă și accesorii, magazine pentru casă și grădină, supermarketuri, librării, cosmetice și frumusețe, farmacii, florării, magazine pentru copii, bricolaj, mobilă și decorațiuni, saloane de frumusețe, agenții de turism – o varietate de magazine partenere, inclusiv online. Cardurile Compliments® funcţionează similar cu cardurile bancare, doar că nu permit retrageri de numerar. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. Cardurile Compliments® se acordă în conformitate cu prevederile Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. „De 8 Martie, câteva sute de companii vor oferi doamnelor carduri cadou Compliments®, pentru a le recompensa și sărbători. Cardurile Compliments sunt o variantă selectată atât de companii foarte mari, cu sute sau mii de salariate, dar și de companii mici, antreprenoriale. Argumentul principal este flexibilitatea deplină a cardurilor Compliments - practic fiecare salariată primește o sesiune de shopping personal. Pentru companiile mici, primează eficiența financiară datorată scutirii de taxe și impozite pe sumele oferite, în timp ce companiile mari apreciază și economia considerabilă de timp în comanda, administrarea și distribuirea cardurilor către salariate, față de cadourile tradiționale, în diverse produse.”, spune Iulian Alexe, director de Marketing și Business Development al Edenred România. Edenred este cea mai mare companie emitentă de tichete şi carduri preplătite pentru angajaţi, atât în România, cât şi la nivel internaţional. În România, peste 30 000 de companii acordă salariaţilor lor diverse tipuri de tichete şi carduri emise de Edenred : tichete de masă Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, tichete de vacanţă Ticket Vacanţa® etc.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel