EXCLUSIV  Cât de mult ne influențează prețul motorinei propriile finanțe. Profesorul Mitroi, sfaturi de comportament financiar: Totul e despre bani. Și prietenia, și dragostea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Profesorul Adrian Mitroi a vorbit despre comportamentele financiare și ce trebuie să facem pentru confort, dar și eficiență. 

”Prețul motorinei contează foarte mult în finanțele personale. O economie ca a României, foarte dependentă de o infrastructură rutieră, rămasă în urma avansului economic, depinde de prețul motorinei. Vorbim despre prețul în sine, absolut, al motorinei și ecartul față de cel al benzinei, iar prețul acesta îl plătim printr-o creștere economică mai mică, insuficientă” a spus profesorul ASE Adrian Mitroi, care răspunde că da, oamenii trebuie să-și schimbe comportamentul financiar în acest context. 

Citește și: EXCLUSIV  Adrian Mitroi, semnal de alarmă. "Suntem într-un război mondial economic, comercial şi financiar. Nici nu înţelegi ce e acolo"

Referindu-se la două sugestii, profesorul spune că mereu, când vorbim despre situația financiară, ne gândim la bani. ”Sunt și alte lucruri non-financiare pe care le poți face. Haideți să vă dau un exemplu la îndemână: vine iarna, izolează-ți casa, schimbă-ți un termopan, să cauți o soluție mai bună și mai eficientă de transport, să vezi dacă poți să folosești niște leduri mai performante sau un electrocasnic. Gândești și în termeni de confort ai familiei dar și smart money. Totul este despre bani în lumea aceasta, și prietenia, și dragostea, și căsnicia, în finanțele comportamentale au un preț. Chiar mă amuzam cât de mult costă o soacră, adică beneficiul pe care-l aduce ca bunică. Sunt calcule interesante și riguroase” a spus profesorul Adrian Mitroi, în emisiunea ”Totul despre bani”, realizată de Mihai Ciobanu, la DCNews și DCBusiness. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel