Aliment consumat de români, hrană pentru câini în străinătate

mdm_68250000
mdm_68250000

Un aliment pe care aproape toată lumea îl consumă este hrană pentru câini și pisici în alte țări.

Vorbim despre carnea dezosată mecanic - cum ar fi pasărea - cunoscută în Europa sub denumirea "Mechanically Deboned Meat" (MDM). Aceasta  este folosită în alte țări pentru alimente destinate pisicilor și câinilor. În organismul uman, poate perturba echilibrul între calciu și fosfor, din cauza oaselor măcinate pe care le conține.

MDM este un aliment compus din resturilor care au rămas pe carcase, ghiare, oase măcinate, grăsimi. Carnea rezultată este folosită foarte mult de procesatorii mari pentru preparate de tip mezeluri, scrie Obiectiv.info

”Pentru a vă da seama dacă mezelul pe care-l cumpărați este de calitate, ar fi bine să căutați pe eticheta concentrația de nitriți și nitrați pe care îi conțin. Pe ambalaj, fie scrie nitrit sau nitrat de potasiu sau de sodiu, fie corespondentul în E. La nitritul de potasiu - E 249, de sodiu - E 250, iar la nitrații de sodium (E 251), de potasiu (E 252) – aceștia sunt produși posibil cancerigeni. În cazul în care concentrațiile de nitriți si nitrați sunt respectate, nu există pericole asupra sănătății. Pericolul apare doar atunci când se depășesc cantitățile admise.

Din păcate însă, chiar dacă pe etichetă scrie că sunt respectate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, mai ales în cazul firmelor care nu cântăresc exact cantitățile de substanțe introduse. Adaugarea de nitriți (folosiți pentru efectul lor inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor producătoare de toxină botulinică) în alimente poate duce la formarea de cantități mici de substanțe cu potențial cancerigen”, explică profesorul Mecinicopschi, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel