Când s-a produs retragerea definitivă a lui Crin Antonescu

Liberalii au îngropat ultimul vestigiu al epocii Antonescu. Putem vorbi chiar despre adevărata dispariție a lui Crin din politică, chiar dacă, efectiv, retragerea se va face anul viitor.

Constituția, la reforma căreia a lucrat, nu va mai fi modificată în viitorul previzibil. Dacă, totuși, printr-un miracol, legea fundamentală va fi schimbată, nu cred că acest lucru va însemna modernizarea ei.

În primul rând, liberalii doresc să ajungă la guvernare, ceea ce va ascuți conflictul în Parlament. Imposibil de realizat consensul necesar (două treimi din numărul parlamentarilor trebuie să susțină legea). Deci, mai putem discuta de Constituție după alegeri.

O altă frână ar putea fi chiar componența Comisiei de revizuire. În locul lui Crin Antonescu, liberalii l-au propus, iar plenul l-a votat, pe Puiu Hașotti. Vă mai amintiți de el? A stârnit controverse în timpul mandatului de ministru al Culturii, suspendând o autorizație de cercetare științifică. Hașotti a respins prelevarea de mostre ADN de la Basarabi,  în buna tradiție peceristă…”Din respect pentru ceea ce au reprezentat domnitorii Țării Românești”. Să nu cumva fie stabilit adevărul, deranjând poveștile din manualul aprobat de la centru.

Așa un liberal în gândire, care se teme să nu deranjeze trecutul,  va schimba Constituția pentru generațiile viitoare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel