C.N.S. Cartel ALFA, certificat ORNIS pentru a participa la Comisia de Dialog Social

Bogdan Hossu, președintele C.N.S. Cartel ALFA, este nemulțumit de faptul că sindicatul trebuie să obține un certificat ORNIS pentru a putea participa la Comisia de Dialog Social.

”Cu oarecare surprindere, dar fără să mă mai mir (Romania țara tuturor posibilităților), am primit invitația anexată din partea ministerului Afacerilor de Interne, prin care suntem informați că trebuie să avem certificat ORNIS ca să putem participa la Comisia de Dialog Social (în baza unui certificat/autorizaţii, valabile, de acces la informaţii clasificate).

Mă întreb câți din reprezentanții partenerii sociali au asemenea certificate ?

Deși am participat la construcția legislativă, se pare că modul de aplicare a devenit „secret de serviciu".

Culmea este că L 284/2010, legea salarizării unitare în sistemul bugetar, public, a devenit în ultimii doi ani de zile „secret de serviciu", conform „Proiectul de Ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne pentru modificarea şi completarea O.m.a.i. nr. S/214/2011 pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului militar, poliţiştilor şi personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne (document clasificat)"

Sperăm ca printr-o intervenție hotărâtă asemenea lucruri să nu se repete, deoarece devin penibile într-o societate democratică. Mai ales că Ordinele de acest gen nu creează drepturi suplimentare pentru toți lucrătorii din domeniu”, susține Bogdan Hossu într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI: Cum comentează Bogdan Hossu decizia ANI

Iată textul invitației:

Proiectul de Ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne pentru modificarea şi completarea O.m.a.i. nr. S/214/2011 pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului militar, poliţiştilor şi personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne (document clasificat);

Întrucât proiectul de act normativ, cât şi documentele anexate fac parte din clasa „Secret de serviciu" a documentelor clasificate, vă comunicăm faptul că acestea pot fi consultate la sediul Direcţiei Secretariat General şi Protocol, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 585/2002 privind aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, în baza unui certificat/autorizaţii, valabile, de acces la informaţii clasificate, cât şi a principiului necesităţii de a cunoaşte, inclusiv, în ziua şedinţei, până la ora 11.30.

Vă rugăm să confirmaţi, până marţi, 12.08.2014, ora 12.00, participarea dumneavoastră la şedinţa de Dialog Social.

---------------

Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) a fost înfiinţat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 153 din 7 noiembrie 2002, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 826 din 15 noiembrie 2002, aprobată prin Legea nr. 101/24.03.2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 207 din 31.03.2003.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel