Urmărește emisiunea live


Butonul secret de pe iPhone. Funcţia de care nu ştiai

Fotografie creată de Martin Sanchez, de la Pexels
Fotografie creată de Martin Sanchez, de la Pexels

Compania Apple a adăugat o nouă funcţie telefoanelor iPhone, care se activează prin intermediul unui buton de care nu mulţi utilizatori ştiu. 

Concret, este vorba despre funcţia Back Tap, care transformă spatele telefonului în suprafaţă tactilă. Astfel, se pot activa rapid diverse funcţii ale telefonului fără să mai intri în meniurile specifice. 

Cum se activează

Pentru a activa această funcţie, trebuie să intraţi în Setări, Accesibilitatea, Atinge, Atinge Înapoi. Aici, puteți alege dacă doriți să apăsați sigla o dată sau de două ori pentru a o activa și ce comenzi rapide doriți să facă, cum ar fi deschiderea anumitor aplicații, fotografierea și pornirea lanternei, scrie Cancan.

FaceID de pe iPhone va funcţiona şi dacă porți mască

FaceID funcţiona doar când utilizatorul avea întreaga faţă descoperită din cauza faptului că FaceID nu-l putea recunoaște cu masca pe față. Însă acest fapt se va schimba deoarece FaceID va funcţiona şi cu mască. Recunoaşterea utilizatorului ar urma să se facă pe baza caracteristicilor ochilor, scrie The Verge.

Update-ul va fi introdus în iOS 15.4. Acesta a fost lansat în stadiu beta şi va ajunge la clienți în lunile următoare. De asemenea, va fi introdusă o opţiune care va trebui activată astfel încât FaceID să meargă şi cu mască de protecție.

Cei care poartă ochelari vor trebui să activeze o a doua opţiune (Add Glasses) astfel încât FaceID să ia în considerare masca și ochelarii. Apple precizează că nivelul de securitate pentru funcţionarea FaceID cu mască este mai redus pentru că acesta nu poate scana întreaga faţă. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Apple, prima companie cu o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari

Gigantul tehnologic Apple a devenit prima companie din lume care atinge o valoare de piaţă de 3 miliarde de dolari. Preţul unei acţiuni Apple a crescut cu 5.800 la sută din 2007 şi până acum, transmite BBC News pe Instagram. Apple a fost unul dintre marii câştigători ai pandemiei, pentru că lockdown-ul a adus o creştere pe cheltuielile pentru gadget-uri. VEZI CONTINUAREA AICI

În decembrie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Apple Inc înregistrează progrese în privinţa tehnologiei pentru maşinile fără şofer şi are ca obiectiv să producă în 2024 un vehicul de pasageri echipat cu propria sa baterie inovativă.

CITEŞTE ŞI Când va fi lansat automobilul electric al Apple. Va fi fără pedale și fără volan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel