Boala Parkinson, număr îngrijorător. Care este situația în România

Boala Parkinson îşi poate dubla numărul pacienţilor până în 2030.

Afectează astăzi aproximativ 6,3 milioane de persoane în întreaga lume, dintre care 1,5 milioane de europeni; potrivit estimărilor, numărul acestora este posibil să se dubleze până în 2030, iar în ţara noastră înregistrează peste 70.000 de pacienţi.

Este vorba despre boala Parkinson, catalogată ca fiind una dintre cele mai reprezentative afecţiuni neurologice degenerative înregistrate la nivel mondial, a doua ca frecvență după maladia Alzeimer. Statistic, în China au fost raportate 1,8 milioane de cazuri, iar în SUA, peste 50.000 de oameni sunt diagnosticaţi anual cu această boală. Este posibil ca numărul global al îmbolnavirilor să fie mai mare, ținând cont de cazurile încă nediagnosticate.

[citeste si]

În România, pacienţii cu această afecțiune beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei. În anumite cazuri de boală avansată costul unei operaţii care poate îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii variază între 30.000 și 80.000 de lei, un cost relativ mic dacă ne raportăm la cel din ţările dezvoltate unde este cuprins între 30.000-50.000 de euro. La nivel european, costul anual total, care cumulează cheltuielile medicale şi sociale, este estimat la 14 miliarde de euro.

Regal al cercetării ştiinţifice medicale în neurologie, la Eforie Nord - RoNeuroBrainDays şi International School of Neurology

Peste 250 de participanţi, medici specialişti şi medici rezidenţi neurologi. Sesiuni ştiiţifice de top ce reunesc 70 de lucrări din cercetarea medicală neurologică, precum şi sesiuni dedicate prezentărilor de cazuri medicale din specialitate. 43 de speakeri renumiţi din unele dintre cele mai titrate universităţi ale lumii. Toate acestea vor fi încadrate în două evenimente de marcă pentru neurologia românească, organizate de către Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea Română de Neurologie, împreună cu partenerii naţionali şi internaţionali : RoNeuro Brain Days şi International School of Neurology -30 iunie-6 iulie, în staţiunea Eforie Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel