Urmărește emisiunea live


Băsescu, la începutul întâlnirii cu FMI: Guvernul a găsit soluţii noi pentru diminuarea deficitului

 Traian Băsescu Jeffrey Franks
Traian Băsescu Jeffrey Franks

Traian Băsecu a declarat la începutul discuţiilor cu FMI că ideea  suspendării acordului este ridicolă şi că Guvernul a găsit soluţii entru diminuarea deficitului, pe care partea română doreşte să le discute cu Fondul, informează Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, duminică, la Cotroceni, pe membrii delegaţiei FMI, BM şi CE la Bucureşti. La întâlnire particpă premierul Emil Boc, miniştrii Finanţelor şi Muncii, Gheorghe Ialomiţianu şi Ioan Botiş, precum şi reprezentantul FMI în România, Mihai Tănăsescu. Presa a avut acces pentru câteva minute la începutul întâlnirii.

La începutul întâlnirii, preşedintele a dat mâna cu cei prezenţi şi s-a adresat, râzând, membrilor delegaţiei FMI: "News alert: jurnaliştii aşteaptă suspendarea acordului cu dumneavostră, ceea ce este ridicol".

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a răspuns, râzând: "Am auzit voci că aş fi plecat din ţară".

La începutul discuţiei, şeful statului a spus că Guvernul a găsit noi soluţii legate de deficitul bugetar, pe care partea română doreşte să le discute.

"Mulţumim pentru că aţi acceptat această întâlnire suplimentară. Justificarea acesteia este legată de creativitatea Guvernului. Am găsit soluţii noi de diminuare a deficitului bugetar şi vrem să discutăm cu dumneavoastră, să vedem dacă putem ajunge la o înţelegere sau nu. În oprice caz, acordul pe care îl avem acum ne permite să semnăm scrioarea de intenţie chiar azi, dacă este nevoie. Oricum, vrem să venim cu noi idei, care să fie convenabile ambelor părţi", a spus Băsescu.

La rândul său, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks a declarat că există progrese în contextul scrisorii de intenţie a părţii române către Fond.

"După cum ştiţi, am avut o lungă şedinţă, ieri (sâmbătă, n.r.), împreună cu ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii şi am înregistrat foarte bune progrese în ceea ce priveşte textul Scrisorii de intenţie, deci suntem într-o poziţie bună pentru a avea această discuţie suplimentară cu dumneavoastră", a spus Franks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel