Băsescu: Împingem ţara în derapaj cu jocurile politice

basescu-franks
basescu-franks

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că există "riscul de a rata şi de a împinge ţara într-un derapaj", dacă nu sunt adoptate legile ce reprezintă condiţionalităţi pentru acordarea următoarei tranşe de la FMI, al cărui board se reuneşte în 7 ianuarie 2011.

"Vă mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei de a ne mai întâlni o dată înainte de încheierea anului. Sper ca soluţia alternativă pe care am propus-o partidelor de stânga, partidelor din opoziţie, să găsească ecou şi să vină la ora 17.00, având în vedere că, datorită jocului politic, suntem sub riscul de a rata, de a împinge ţara într-un derapaj, în cazul în care nu reuşim să trecem legile care constituie condiţionalităţi pentru tranşa ce urmează să o încasăm în ianuarie", a declarat preşedintele Băsescu.

El a adăugat că board-ul FMI se reuneşte pe 7 ianuarie 2011.

"Neîndeplinirea tuturor condiţiilor aruncă ţara într-o zonă de credibilitate. Cred că acesta trebuie să fie primul comandament al acestor discuţii: perspectiva anului 2011 în varianta succesului, dar şi în posibilul eşec de a de a îndeplini condiţionalităţile din acordul cu FMI şi cu UE. Vreau să ştiţi foarte clar: am semnale indiscutabile că nimeni nu va tolera o intrare în zona gri a capacităţii României de a-şi respecta angajamentele şi de a merge pe drumul consolidării fiscale pe care a pornit", a mai spus şeful statului, citat de Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel