Bărbaţii care mănâncă sărat pot face cancer la stomac

sare
sare

Cercetătorii japonezi recomandă sexului tare să restricţioneze consumul de sare în alimentaţie, la capătul a 11 ani de studii, în care au ţinut sub observaţie circa 40.000 de persoane de vârstă mijlocie, deopotrivă bărbaţi şi femei.

 sareMedicii au acordat o atenţie deosebită alimentaţiei de zi cu zi a bărbaţilor, preferinţelor pentru anumite băuturi, precum şi obiceiurilor nocive cu efecte nemijlocite asupra sănătăţii, cum ar fi fumatul, transmite Agerpres.

Potrivit studiului, riscul de cancer la stomac printre bărbaţii iubitori de alimente sărate este de de două ori mai mare decât în cazul celor care se abţin să mănânce sărat.

În cazul femeilor însă, după cum s-a observat, excesul de sare nu are efecte atât de devastatoare. Din cele 20.000 de femei monitorizate, doar 128 au făcut cancer la stomac, în timp ce proporţia este aproape dublă în cazul sexului masculin. Un număr de 385 de bărbaţi s-au îmbolnăvit de cancer din cei 18.500 de reprezentanţi ai sexului tare, care au participat la acest experiment şi au consumat alimente sărate cu o frecvenţă mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel