Arestul la domiciliu, pe ordinea de zi a Guvernului. Robert Cazanciuc: Este o solicitare a CSM

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a afirmat, marți, al intrarea la CSM, că Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru arestul la domiciliu vine ca urmare a unei solicitări a CSM.

"Noi, astăzi, avem pe ordinea de zi a Guvernului, o ordonanță de urgență pentru a reglementa această instituție. Este o solicitare venită de la CSM, discutată cu toate instanțele din România. Aceasta a fost propunerea colegilor judecători și procurori, de a promova în regim de urgență un asemenea act normativ ", a declarat Robert Cazanciuc, marți, la intrarea în CSM.

Ministrul Justiției a adăugat că: "Luarea măsurii se face pe 30 de zile. În cursul judecății, menținerea măsurii se poate face maxim 60 de zile. Deci, la maxim două luni, instanța este obligată să verifice temeiurile, dar măsura se poate dispune inițial pe 30 de zile".  Întrebat cât poate fi prelungită măsura, ministrul a explicat că "până la 180 de zile", potrivit Agerpres

Curtea Constituțională a decis, în 7 mai, arestul la domiciliu este neconstituțional, pentru că nu sunt reglementate termenele și durata maximă.

DC News a fost prima publicație care a publicat informația că astăzi va fi adoptată o Ordonanță de Urgență pentru modificarea articolului din Codul de procedură Penală care reglementează  arestul la domiciliu.

Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului de Procedură Penală, în ședința extraordinară de guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel