Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului de Procedură Penală, în ședința extraordinară de guvern

Surse din Ministerul Justiției au declarat pentru DCNews că marți, în ședința de Guvern, va fi adoptată o Ordonanță de Urgență pentru modificarea articolului din Codul de procedură Penală care reglementează  arestul la domiciliu.

Curtea Constituțională a României a decis, în luna mai, că dispozițiile art. 222 din Codul de procedură penală sunt neconstituționale. Motivul: legea nu a prevăzut termenul și durata maximă a arestului la domiciliu.

Parlamentul avea termen până la 1 august să schimbe acest articol din CPP, dar va intra în vacanță fără să fi votat legea.

Proiectul de OUG care va fi adoptată, marți, de Executiv prevede că durata arestului la domiciliu nu poate depăși șase luni (sau mai precis 180 de zile) în faza cercetării penale și cinci ani, în faza trimiterii în judecată, până la decizia pe fond a Instanței.

Premierul interimar Gabriel Oprea a convocat marți, de la ora 10, o ședință extraordinară de Guvern, ultima înainte de începerea vacanței parlamentare. După ce Parlamentul intră în vacanță nu se mai pot emite ordonanțe de urgență.  Guvernul mai poate adopta doar ordonanțe simple, în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel