Andreea Sava: TOP cele mai mari greșeli de alimentație

Sunt lucruri simple pe care, dacă le schimbi, deja ai făcut un pas major spre o dietă echilibrată, precizează jurnalista Andreea Sava.

1. Amestecul de proteine: brânză, ouă, carne

Este una dintre cele mai răspândite greșeli ale bucătăriei moderne, în special a celei fast food. Burgerii moderni combină tot ce găsesc în cale, de la carne, brânză, ouă, sosuri etc. Adevărate bombe calorice și pericole pentru ficat, în special.

Organismul uman nu este construit ca să digere mai multe feluri de proteine în același timp. Desigur că el se va chinui să o facă, dacă tu îl forțezi. Dar nu fără urmări.

2. Noțiunea de desert

Există peste tot în lume și este un obicei prost pe care-l dai mai departe copiilor tăi. Dulciurile, în general, trebuie evitate din cauza multiplelor efecte nocive ale zahărului rafinat asupra sănătății. Chiar dacă vorbim despre fructe ca desert, acestea nu trebuie mâncate după masă ci ca gustare, la 2 ore distanță.

3. Cartofii, garnitură pentru carne

Este aproape imposibil să găsești rețete pentru prepararea cartofilor, altfel decât ca garnitură pentru carne. Ceea ce este complet greșit. Amidonul, conținut în cantitate mare de cartofi, nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele din carne. Deci combinația duce la îngreunarea digestiei și la acumularea de kilograme. Gătiți corect, însă, cartofii nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să slăbești. 

[citeste si]

4. Brânza, sub formă de sosuri peste carne

Imediat după cartofi, brânza este alimentul mâncat cel mai incorect, după părerea mea. Iar sosurile de brânză sunt o delicatesă în cele mai rafinate bucătării, deci nu trebuie să te simți complexat(ă) dacă ai făcut până acum această greșeală.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel