Această omletă se servește la micul dejun alături de pâinea de casă și sos de iaurt. Ouăle folosite în acest preparat pot fi gătite ca atare sau făcute jumări.
Ingrediente:
- 9 roșii prunișoare din conservă;
- o ceapă potrivită;
- 2 - 3 ouă;
- o linguriță de boia dulce;
- o linguriță de piper negru;
- o linguriță de ulei;
- o lingură de unt.
Modul de preparare
- Ceapa se curăță și se taie cubulețe, după care se călește în ulei până devine aurie. Se dă focul mic și se adaugă o lingură de apă, ținându-se pe foc până se evaporă apa. Se poate repeta procesul de mai multe ori dacă dorim un preparat mai dulce.
- Dacă se dorește un preparat mai condimentat se adaugă și un ardei iute tocat fin, care se călește alături de ceapă.
- Se adaugă roșiile din conservă, lingura de unt și se țin pe foc câteva minute.
- Se dă focul mai mare și se adaugă ouăle. Cine dorește le poate bate înainte, pentru a obține ouă jumări. Tigaia se acoperă cu un capac, pentru ca ouăle sâ se poată gâti uniform timp de 3-4 minute.
- Menemen se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat (se poate folosi și mentă). Se savurează alături de pâine prăjită.
Poftă bună!