Urmărește emisiunea live


Alimente esențiale pentru sănătatea unei femei

Jurnalista Andreea Sava a scris un articol despre alimentele pe care trebuie să le consume femeile pentru a fi sănătoase. 

"Femeile sunt construite diferit față de bărbați. Asta e clar. Au nevoi diferite, nasc, au menstruație, se confruntă cu menopauza, variații hormonale. Toate astea influențează viața. Nu au cum să n-o facă. Deci, ca femeie, trebuie să ai grijă de tine puțin diferit față de un bărbat. Majoritatea problemelor specific feminine pot fi combătute prin alimentație", a scris Andreea Sava pe blog.

Iată ce trebuie ce nu trebuie să lipsească din dieta unei femei, dacă vrea să fie sănătoasă, activă și suplă:

1. Alimente bogate în fier

Prima diferență între femei și bărbați este că noi avem menstruație și ei nu. Pe lângă disconfort, menstruația vine la pachet și scăderea cantității de fier din organism, în această perioadă, care duce la anemie. Asta se poate combate, logic, prin consumul de alimente bogate în fier: carne slabă, ficat, pătrunjel, spanac, fasole, cereale.

[citeste si]

2. Lactate

De asemenea, osteoporoza este o boală specific feminină. Pentru asta, trebuie să-i asiguri, în permanență, organismului aportul necesar de calciu. Pe care-l iei din lactate. Atenție, însă, consumate necorespunzător, lactatele pot avea efect invers: adică de spălare a calciului din oase. 

3. Rasol de vită

Conține acid hialuronic și ajută tot la prevenirea osteoporozei dar și a bolilor articulare. Acidul hialuronic, pe de o parte, este esențial pentru fixarea calciului în oase dar, în plus, ajută la refacerea cartilajelor. Continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel