Al doilea Titanic, tot mai aproape de realitate. Când va fi lansat la apă

foto: Titanic 2, Wiki Commons
foto: Titanic 2, Wiki Commons

Pachebotul de lux cunoscut și drept Titanic II este aproape gata.

Proiectul "Titanic" a fost relansat după mai mulți ani de pauză. Din estimările oficialilor, megavasul ar putea fi lansat la apă pe 27 iunie 2027. 

Miliardarul australian Clive Palmer a reînviat proiectul Titanic II, o inițiativă ambițioasă de a construi o replică a celebrului vas, dar într-o variantă pe care o descrie drept "mult, mult superioară" celei originale, care a avut un sfârșit tragic în timpul călătoriei sale inaugurale, scrie The Guardian.

Când a început povestea lui Titanic II

Într-un eveniment impresionant desfășurat într-o sală închiriată din clădirea Operei din Sydney, Palmer a făcut anunțul mult-așteptat că intenționează să pună în practică vechiul său vis de a construi o replică la scară 1:1 a celebrului vas. Cu toate acestea, deși a promis inițial că firma sa, Blue Star Line, va construi un "vas al iubirii" care va redefini stilul și luxul, Palmer a recunoscut că încă nu a găsit un șantier naval potrivit pentru construcția vasului.

A trecut aproape un deceniu de la conferința de presă ținută de Palmer la Hotelul Ritz din Londra, unde a inițiat proiectul Titanic II. Cu toate acestea, deși proiectul a fost relansat, rămâne de văzut dacă visul lui Palmer de a aduce Titanicul înapoi la viață va deveni vreodată realitate.

Ca răspuns la întrebarea unui reporter, în 2018, cu privire la veridicitatea proiectului său, Clive Palmer a respins ideea că ar putea fi vorba despre o farsă sau un truc de promovare. El a calificat aceste acuzații drept "prostii" și a subliniat că dispune de "destui bani cât să construiesc Titanicul de 10 ori".

De atunci, Palmer și-a dedicat timpul și resursele în diverse domenii, de la implicarea în politică, fiind membru al parlamentului federal din Australia, până la desființarea și reactivarea unui partid politic și investiții în turism și campanii electorale costisitoare. Proiectul Titanic II a suferit o oprire în 2015, ca urmare a unei dispute legale între una dintre companiile lui Palmer și firma chineză Citic, care a lăsat proiectul fără fonduri.

E aproape gata

În 2018, Palmer a reanunțat proiectul și a stabilit anul 2022 drept momentul în care noul Titanic ar urma să plece în prima sa călătorie. În cel mai recent anunț, Palmer a atribuit întârzierile proiectului pandemiei de Covid-19 și a subliniat că dispune acum de resurse financiare și mai mari. Iată că în 2024 a fost reluată construcția iar proiectul se apropie cu pași repezi de finalizare.

În cadrul unei conferințe de presă în Portul Sydney, în vârstă de 70 de ani, Palmer a spus că "ar putea oricând să moară fără să fi realizat nimic măreț". Cu toate acestea, el a afirmat hotărât că va continua să își urmeze visul de a construi Titanicul și speră că nu va închide ochii până când nu-l va vedea plutind pe mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel