Agățat penal?

Toate informatiile, oficiale sau pe surse, conduc catre concluzia ca premierul Victor Ponta a fost „agatat" penal. Ma rog, asta este expresia utilizata de arhanghelii DNA.

Si nu intr-un singur caz. Ci in mai multe. Sa fie si de rezerva. Ultimul si cel mai spectaculos se refera la prezumtivul trafic de influenta inregistrat, la propriu si la figurat, chiar in cabinetul de lucru al prim-ministrului. Daca asa stau lucrurile, este un caz grav, aflat la degetul mic al adversarilor lui Ponta. Cel mai important fiind presedintele Traian Basescu. Ce urmareste acesta?

Dupa ruperea USL, cu o viteza remarcabila, Victor Ponta a reusit sa dea cateva tunuri. In primul rand, a reconstruit o majoritate solida. Cu ajutorul UDMR, PP-DD, dar si al unor parlamentari ale caror aripioare au fost atrase de luminoasa lampa a puterii. In al doilea rand, a reusit sa creeze certitudinea ca vinovat pentru cele intamplate este PNL si, in primul rand, Crin Antonescu care, prin urmare, trebuie sa plateasca factura pentru dezamagirea populatiei USL. A treia lovitura este, ca si a doua, tot de imagine. Promovand in continuare lupta impotriva regimului Traian Basescu si integrand in acest regim, la modul explicit, institutii precum DNA si ANI, Victor Ponta a indus in opinia publica convingerea ca, pe baricadele luptei impotriva sistemului ticalos, a ramas consecvent doar PSD.

Toate aceste miscari, cu exceptia primeia, de PR politic, mentin PSD la cote ridicate de incredere, iar Victor Ponta reuseste sa se detaseze cu procente mari in plutonul prezidentiabililor. Acesta este un pericol major, daca nu chiar mortal, venit dinspre stanga in ceea ce il priveste pe Traian Basescu. Carierei sale politice ar putea sa i se puna punct intr-un mod chiar dramatic, in eventualiatea in care PSD da lovitura la europarlamentare apropiindu-se de o cifra record de 50 la suta si apoi, triumfator, se inscrie in cursa prezidentiala. Asta in eventualitatea in care nu sunt intelesi.

Sunt semnale, e adevarat nu foarte consistente, ca ar putea exista o intelegere Basescu-Ponta. In definitiv, cei doi alearga pe culoare diferite. Primul pe un culoar de dreapta incercand sa devina liderul incontestabil al opozitiei, eliminandu-l pe Antonescu din ring, cel de-al doilea pe culoarul din stanga spectrului politic, al socialistilor. In al doilea rand, printr-o recenta ordonanta de urgenta care saptamana viitoare ar urma sa fie dezbatuta in Parlament, se pare ca Victor Ponta i-ar fi facut lui Traian Basescu un urias cadou. Modificand Legea electorala, ar fi permis Partidului Miscarea Populara, cel nasit la Cotroceni si care nu a participat la campania electorala din 2012, sa isi prezinte candidati pe locurile ramase vacante pentru Senat si Camera Deputatilor. Consecinta imediata ar fi ca Elena Basescu ar putea candida pentru Parlament, iar partidul si-ar putea face grup parlamentar. Devenind astfel un nou instrument, de asta data chiar in Legislativ, aflat la discretia presedintelui. Dar, ce este drept, acuzatiile care i-ar putea fi aduse lui Victor Ponta legate de o complicitate cu Basescu se cam opresc aici.

Si asemenea supozitii se bat cap in cap cu ofensiva penala impotriva lui Victor Ponta. Daca este adevarat ca el a fost „agatat" de DNA, atunci, din experienta de pana acum, putem afirma cu toata certitudinea ca aceasta operatiune nu este deloc intamplatoare.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel