Adevărata poveste a Berii de Ghimbir

bere de ghimbir
bere de ghimbir

Răcoritoare şi cu un conţinut de maxim 2% alcool, berea de ghimbir este foarte sănătoasă, fără conservanţi sau alţi compuşi , conţine drojdie, care e o sursă bună de proteine, aminoacizi şi vitaminele B 12 si B 6.

 Autor: Anton Anda

 Este o bere fără alcool, obţinută mai ales din rădăcina uscată de ghimbir şi miere.Datorita continutului ridicat de Gingerol, produsul stimuleaza circulatia, este revigorant, antioxidant, usor afrodisiac, antireumatic, stimuleaza digestia; combate senzatiile de voma - fiind foarte eficienta in tratarea raului de masina, raului de mare si raului de avion; este un bun remediu pentru durerile de ficat, starile de astenie si oboseala; este antioxidant si vasodilatator; reduce riscul formarii de cheaguri de sange; combate cu succes greturile provocate de chimioterapie; amelioreaza durerile menstruale.

Era la mare preţ în Dacia Antică care se întindea de la Munţii Pădurea Neagră(actuala Germanie) până la Marea Azov, principalul producător din acele vremuri gasindu-se în Cetatea Brassovia de pe Muntele Timpului (TÂMPA). În anul 106, conducatorii Romei au invadat Dacia (cucerind doar 15% din teritoriu), unul din motivele razboiului fiind şi concurenţa acerba pe care dacii o făceau romanilor.

Ulterior ea s-a răspândit în întregul Imperiu Roman, iar “Ultima Legiune”, care era formată şi din luptători daci, a dus-o in Britania. A fost uitată timp de secole până când în anul 1717 reţeta a fost redescoperită în Anglia de dr. James Anderson.

Datorită caracteristicilor terapeutice pe care le avea, băutura a devenit foarte populară în Anglia ducând la funcţionarea a peste 3000 de fabrici. Reţeta avea să traverseze oceanul cu ajutorul lui Benjamin Franklin, cucerind astfel preferinţele şi inimile locuitorilor Americii.

După secole de perindat prin lume Berea de Ghimbir s-a întors acasă în varianta originală; pentru că producţia ei poartă un mare secret: Acela că la prepararea ei trebuie folosită doar Apa din Carpaţi - Apa celor 7 Cetăţi - Apa din Ardeal, Grădina Edenului Primordial.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel