Milionarii Europei au venit să vâneze mistreții lui Țiriac

S-a dat startul vânătorii de la Balc, din judeţul Bihor. Cei mai bogaţi şi influenţi oameni ai Europei au venit pe domeniul vânătoresc al omul de afaceri Ion Ţiriac pentru a lua parte la cea de-a XII-a ediţie a vânătorii.


Proprietarul companiei producătoare de autoturisme de lux Porsche, primarul din Monte Carlo, Georges Marsan, şi designerul brand-ului Cartier, Alfred Baumhauer, sunt câţiva dintre invitaţii lui Ion Ţiriac la vânătoarea de mistreţi. Prinţul Dimitrie Sturza, nelipsit în ultimii ani de la tradiţionala vânătoare, a declarat că vremea este numai bună pentru aşa ceva. Întrebat de jurnalişti dacă este adevărat că aceasta ar fi ultima partidă de vânătoare organizată de Ion Ţiriac, Sturza a afirmat: "Ar fi păcat. S-ar pierde peste 200 de locuri de muncă, dar cel mai bine întrebaţi-l pe domnul Ţiriac".

Protestatarii, prezenți și anul acesta

La fel ca şi anul trecut, pe domeniul de la Balc au ajuns şi apărătorii animalelor. Este vorba despre membri reprezentanţii Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor. Aceştia au ajuns în faţa domeniului deţint de cel mai bogat roman, şi au apelat numărul de urgenţă 112 anunţând abuzul asupra animalelor. În urmă cu patru ani, manifestanţii au ales să joace tenis în faţa domeniului omului de afaceri român, iar în urmă cu doi ani au ridicat în aer un balon cu mesajul „Stop Killing. Play Tennis!", din care au aruncat mingi de tenis. Protestatarii i-au cerut omului de afaceri să facă din „Balc Arena Killing" „Balc Arena Tennis". Până acum, doleanţelor lor nu au avut sorţi de izbândă.

Invitații sunt așteptați cu mâncăruri tradiționale românești

Pregătirile au început de câteva zile, zeci de localnici fiind tocmiţi pe post de bucătari şi personal de serviciu. În această seară, va avea loc prima masă oficială. Obişnuiţi cu delicatese culinare, servite în localul de lux, invitaţii VIP vor servi acum numai preparate tradiţionale. Ei vor fi primiţi la Balc cu ţuică, sarmale, cârnăciori, tobă, mămăliguţă, şorici, jumări, vin şi ţuică fiartă. De-a lungul şederii lor la Balc, vânătorii lui Ţiriac se vor delecta cu muzică, printre invitaţii anilor trecuţi numărându-se mastrul Gheorghe Zamfir, lăutarii Gina Lincan şi Petrică Andrei, acordeonistul Marian Mexicanu, ţambalistul Luis Iordache, dar şi Andreea Bănică, Corina sau Ana Maria Ferentz. Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare şi a devenit cunoscut în anul 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase, care se află acum după gratii, potrivit adevarul.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel