A fost inaugurată Crucea Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni, primul monument din Republica Moldova dedicat unității românilor - VIDEO

Crucia Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni, oraș din Republica Moldova, a fost inaugurată, dumincă, în fața a aproximativ 800 de oameni.

Circa 100 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 au fost prezenți la eveniment. Veniți din București, Bălți, Cluj sau Chișinău, participanții, majoritatea tineri, au urcat dealul Zghihara având drapele tricolore în mână.

Cei mai numeroși au fost chiar voluntarii din Nisporeni, reuniți în grupul de inițiativă "Faptă nu vorbă", care au afișat un banner pe care scria "Flacăra românismului arde în Basarabia". În spatele inscripției au fost aprinse  fumigene în culorile tricolorului.

Alături de ceilalți circa 800 de pelerini, ei au luat parte la slujba de sfințire a locașului, oficiată de un sobor de preoți condus de înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei și de ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Crucea de la Nisporeni reprezintă primul monument din Republica Moldova dedicat unității românilor şi este ridicată pe cea mai înaltă culme de pe malul drept al Prutului. Aflat în vecinătatea Cimitirului Eroilor Români şi a Mănăstirii Vărzăreşti, complexul care va putea fi văzut pe o rază de câteva zeci de kilometri va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român. Proiectul a fost derulat de postul de Radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel