Urmărește emisiunea live


A fost detectată prima gaură neagră care a înghiţit o stea

O gaură neagră care înghite o stea cu neutroni a fost detectată de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă. Atât stelele cu neutroni cât și găurile negre sunt resturi super dense din stele moarte, reamintește Universitatea Națională Australiană, unul dintre participanții la descoperire.

Evenimentul s-ar fi petrecut cu aproximativ 900 de milioane de ani în urmă, la distanța de aproximativ 8550 milioane de miliarde de kilometri de Pământ. 

"În urmă cu aproximativ 900 de milioane de ani, această gaură neagră a mâncat o stea foarte densă, cunoscută sub numele de stea cu neutroni, ca și cum ar fi un Pac-man (comecocos) ", a spus profesoara Susan Scott de la Universitatea din Australia.

Scott a explicat că, până în prezent, oamenii de știință nu au detectat niciodată o gaură neagră mai mică de cinci mase solare sau o stea cu neutroni care are de peste 2,5 ori masa Soarelui.

Cu toate acestea, „există posibilitatea mică, dar intrigantă", ca obiectul înghițit să fie o gaură neagră ușoară, „mult mai ușoară decât în mod normal", a spus Scott, pentru care ceva de genul acesta ar fi „un premiu de consolare cu adevărat uimitor ", informează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel