5 obiceiuri care te îmbătrânesc. Cu toții avem cel puțin unul

Dacă arăți mai bătrân decât spune vârsta din buletin, cu siguranță ai în rutina zilnică un obicei care te îmbătrânește.

De exemplu: dulciurile în exces. Nu numai că ajută la depunerea kilogramelor nedorite, însă desertul în exces favorizează îmbătrânirea. Asta pentru că zahărul conținut se leagă de proteină în mijlocul celulelor, procedeu numit glicozilare, accelerând procesul de îmbătrânire. Astfel, apar efecte precum pierderea strălucirii tenului, pungi sub ochi, umflarea feței.

Dormi prea puțin. Dacă te odihnești frecvent mai puțin de șapte ore pe noapte, acest lucru duce la apariția cearcănelor, dar și la scăderea puterii de concentrare. De asemenea, acest obicei favorizează apariția kilogramelor în plus.

Sedentarismul este o altă cauză a îmbătrânirii. Dacă îți petreci mai toată ziua pe scaunul de la birou, riscul apariției obezității, dar și a dezvoltării unei boli de inimă sau de rinichi este mai crescut. Este esențial să faci cel puțin 150 de minute de mișcare pe săptămână. 

Petreci prea multe ore în fața televizorului. Conform unui studiu efectuat în Australia, la fiecare oră petrecută în fața televizorului speranța de viață scade cu 22 de minute. Când stai mai mult de 30 de minute, corupul tău începe să depună zahăr în celule, ceea ce duce la excesul de greutate.

Dacă ai obiceiul de a dormi cu perna pe față în fiecare noapte, acest lucru favorizează apariția ridurilor. De aceea, nu-ți crea un obicei de a dormi pe burtă, ci și cu fața în sus sau pe o parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel