5 atacuri cibernetice care țintesc datele tale personale

[] []

15 mai 2014 / 13:04
Salveaza PDF Comentarii

Pentru că majoritatea afacerilor se desfășoară astăzi pe Internet, website-urile sunt ținta preferată a infractorilor cibernetici...

Pentru că majoritatea afacerilor se desfășoară astăzi pe Internet, website-urile sunt ținta preferată a infractorilor cibernetici. Și, cu toate că atacurile cibernetice sunt cel mai adesea bine-cunoscute, pentru multe dintre companii protejarea datelor rămâne o problemă incertă, cu rezolvări de compromis. Complexitatea spațiului virtual, în asociere cu punctele slabe ale infrastructurii, face ca multe website-uri să fie încă vulnerabile, iar amenințările la adresa lor sunt în continuă creștere. Potrivit celui mairecent de securitate informatică lansat de Symantec - Internet Security Threat Report, în anul 2013 au fost înregistrate 6.787 de vulnerabilități, în comparație cu 2012, când numărul acestora a fost de 5.291. Mai îngrijorător este faptul că 1 website din 8 au avut vulnerabilităţi critice, cunoscute dar nerezolvate, astfel că 67% dintre site-uri au distribuit, în  necunoștință de cauză, programe Malware percepute ca fiind legitime, depistate abia ulterior.

De-a lungul ultimilor ani, volumul programelor Malware a luat amploare în lumea virtuală și asta se datorează instrumentării anumitor kit-uri de automatizare şi exploatare a vulnerabilităţilor. Hackerii se folosesc de aplicații software „preambalate”, care presupun numeroase riscuri și vulnerabilități şi care declanșează o serie de atacuri informatice prin care sunt distribuie automat programe Malware, cu scopul de a infecta ținte nebănuite. Prin intermediul kit-urilor de exploatare a vulnerabilităţilor, infractorii cibernetici pot creşte dimensiunea atacurilor și pot încerca diferite tactici de hacking pentru a exploata vulnerabilitățile identificate.

Extinderea acestor kit-uri este confirmată de numărul mediu de website-uri blocate în fiecare zi. Popularitatea în creștere a kit-urilor de utilizare nu doar facilitează accesul atacatorilor la orice fel de date, dar pun și presiune asupra companiilor pentru ca acestea să își protejeze infrastructura web. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26