5 atacuri cibernetice care țintesc datele tale personale

Pentru că majoritatea afacerilor se desfășoară astăzi pe Internet, website-urile sunt ținta preferată a infractorilor cibernetici...

Pentru că majoritatea afacerilor se desfășoară astăzi pe Internet, website-urile sunt ținta preferată a infractorilor cibernetici. Și, cu toate că atacurile cibernetice sunt cel mai adesea bine-cunoscute, pentru multe dintre companii protejarea datelor rămâne o problemă incertă, cu rezolvări de compromis. Complexitatea spațiului virtual, în asociere cu punctele slabe ale infrastructurii, face ca multe website-uri să fie încă vulnerabile, iar amenințările la adresa lor sunt în continuă creștere. Potrivit celui mairecent de securitate informatică lansat de Symantec - Internet Security Threat Report, în anul 2013 au fost înregistrate 6.787 de vulnerabilități, în comparație cu 2012, când numărul acestora a fost de 5.291. Mai îngrijorător este faptul că 1 website din 8 au avut vulnerabilităţi critice, cunoscute dar nerezolvate, astfel că 67% dintre site-uri au distribuit, în  necunoștință de cauză, programe Malware percepute ca fiind legitime, depistate abia ulterior.

De-a lungul ultimilor ani, volumul programelor Malware a luat amploare în lumea virtuală și asta se datorează instrumentării anumitor kit-uri de automatizare şi exploatare a vulnerabilităţilor. Hackerii se folosesc de aplicații software „preambalate”, care presupun numeroase riscuri și vulnerabilități şi care declanșează o serie de atacuri informatice prin care sunt distribuie automat programe Malware, cu scopul de a infecta ținte nebănuite. Prin intermediul kit-urilor de exploatare a vulnerabilităţilor, infractorii cibernetici pot creşte dimensiunea atacurilor și pot încerca diferite tactici de hacking pentru a exploata vulnerabilitățile identificate.

Extinderea acestor kit-uri este confirmată de numărul mediu de website-uri blocate în fiecare zi. Popularitatea în creștere a kit-urilor de utilizare nu doar facilitează accesul atacatorilor la orice fel de date, dar pun și presiune asupra companiilor pentru ca acestea să își protejeze infrastructura web. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel