5 alimente sănătoase pentru inima ta

Un stil de viață sănătos și o activitate fizică regulată fac minuni în afecțiunile cardiovasculare. Sănătatea inimii este strâns legată de alimentele consumate. Astfel, vă propunem cinci alimente recomandate pentru a menține sănătatea inimii și a prevenii eventualele afecțini.

Autor: Roxana Sabău

1. Ovăzul

Ovăzul ajută la scăderea nivelului LDL (colesterolul rău). Un bol cu ovăz menţine nivelul zahărului stabil – ceea ce îl face foarte folositor și în cazul bolnavilor de diabet. Acesta poate fi folosit în locul firimiturilor de pâine în prepararea anumitor rețete.

2. Seminţe de in

Seminţele de in sunt bogate în: fibre, fitochimicale, numite lignan şi omega 3. Aceste trei fibre sunt foarte benefice pentru inimă. Se pot consuma cu cu cereale şi iaurt sau se pot adaăuga în salată.

VEZI ȘI: Şase alimente care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti atenţia

 

3. Sfeclă elveţiană

În general legumele verzi sunt bogate în magneziu, potasiu şi minerale care ajută la ţinerea sub control a presiune arteriale. De asemenea, fibrele, vitamina A şi antioxidanţii care se regăsesc din plin în sfeclă, sunt foarte bune pentru sănătatea inimii.

4. Morcovi

Morcovii ajută reglarea nivelului de zahăr în sânge şi reduce riscul de a dezvolta diabet. Fiind în topul alimentelor care luptă împotriva colesterolului datorită conţinutului mare de fibre solubile, aceleaşi ca şi în cazul ovăzului.

Morcovii se pot consuma cruzi sau se pot adauga în prepararea multor feluri de mâncăruri.

5. Afine

Afinele conţin acid elagic, bera-caroten, acid folic, luteină, vitamina C, magneziu, potasiu şi fibre, toate acestea susțin sănătatea inimii. Pot fi consumate sub formă de ceai sau fructe proaspete sau uscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel