16 cele mai vechi obiecte pe care le folosim și azi - FOTO

O pereche de șosete, un pantof, un prezervativ sau o proteză de picior sunt printre 16 cele mai vechi obiecte descoperite, pe care le folosim și azi.

Perechea de șosete: este veche de 1.500 de ani și a fost găsită în secolul XIX.

 

Cea mai veche rețetă scrisă: are 5000 de ani și este rețeta unei beri sumeriene.

Cea mai vehe pereche de ochelari de soare: are 800 de ani și a fost descoperită în Canada. Scopul lor nu era de protecție împotriva razelor de soare, ci împotriva reflexiei solare din zăpadă.

Cea mai veche sculptură în formă umană: are 35.000-40.000 de ani și se numește Venis din Hohle ( o peșteră din Germania).

Cel mai vechi pantof: are 5.500 de ani, a fost descoperit în Armenia și printre materialele din care este făcut, se găsește iarbă și excremente de oaie.

Cel mai vechi instrument de suflat: are 40.000 de ani, este făcut din os de vultur și a fost descoperit în Germania.

Cei mai vechi pantaloni: au 3.300 de ani și au fost găsiți în vestul Chinei.

Cea mai vehce toaletă cu ”jet de apă”: are 2000 de ani și sub closete curgea un jet de apă care ducea deșeurile într-un râu din apropiere. Toaleta se află în Turcia și a fost construită în orașul antic Ephesus.

Cel mai vechi sutien: are 500 de ani și a fost folosit între 1390 și 1485, în Austria. Menționări despre sutiene există, însă acesta este cel mai vechi desoperit.

Cea mai veche proteză pentru picior: are 3000 de ani. Teste făcute cu una identică au arătat că proteza funcționa, deci nu avea doar un rol estetic.

Cel mai vechi prezervativ: are 370 de ani și a fost folosit în Suedia, în anul 1964. Prezervativul venea cu instrucțiuni de folosire și era refolosibil. Bărbații erau sfătuiți să-l spele mereu cu lapte cald pentru a preveni contactarea unei boli cu transmitere sexuală.

Cea mai veche gumă de mestecat: are 5000 de ani și a fost descoperită în Finlanda. Probabil nu avut același rol ca guma din zilele noastre. Este făcută din coajă de mesteacăn și, probabil, era folosită pentru a lipi ceva sau pentru a trata infecțiile bucale.

Cea mai veche melodie scrisă: are 3.400 de ani și a fost găsită în nordul Siriei.

Cea mai veche monedă: a fost descoperită în Turcia și are 2.700 de ani. Are gravat un cap de leu pe o parte, cealaltă parte fiind netedă.

Cel mai vechi glob: are 510 ani și este, de fapt, un ou de struț, pe care s-a gravat harta lumii.

Sursă: http://www.boredpanda.com/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel