Victor Ponta începe atacul asupra Budapestei

Revenit din concendiu, Victor Ponta a lansat un  atac la adresa Ungariei, după ce ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a fost la MAE ungar.

"Nu doresc sa cad in capcana provocarilor de la Budapesta , dar Guvernul Romaniei nu poate tolera la nesfarsit derapajele inacceptabile ale Ambasadorului Ungariei la Bucuresti sau ale altor oficiali maghiari care ne viziteaza tara! Pozitia MAE din Romania a fost extrem de echilibrata si in acord cu normele si standardele europene!

Si o precizare necesara - respect Ungaria si poporul maghiar dar nu trebuie sa primesc aprobare de la Budapesta ca sa-mi expun opiniile legitime privind tara mea / nu sunt constrans de liderii PPE ( asa cum din pacate sunt alti colegi din politica romaneasca ) sa inchid ochii si sa inghit cu umilinta asemenea derapaje de la normele diplomatice si de respect intre doua tari!, a scris premierul pe Facebook.

Citește și: Reacție vehementă din partea unui oficial străin după declarațiile lui Ponta

Ambasadorul român la Budapesta, Alexandru Victor Micula, a cerut luni o audienţă la MAE al Ungariei şi a mers marţi la sediul ministerului pentru a exprima dezacordul puternic faţă de conţinutul declaraţiilor făcute de ambasadorul Zakonyi Botond cu privire la ansamblul relaţiilor bilaterale româno-ungare, a precizat Biroul de Presă al MAE de la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă emis luni de MAE, partea română a atras atenţia, printre altele, că declaraţiile referitoare la un eventual statut de autonomie, bazat pe criterii etnice, echivalează cu o imixtiune în afacerile interne ale României, criticând şi afirmaţiile referitoare la premierul Victor Ponta.

Ambasadorul Alexandru Victor Micula a transmis oficialilor de la Budapesta mesajul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Presa maghiară susţine, însă, că ambasadorul român a fost convocat de MAE al Ungariei pe tema unor declaraţii făcute luni de premierul Victor Ponta, când a spus că Ungaria încearcă să provoace România şi a făcut referire la unele declaraţii ale ambasadorului ungar la Bucureşti, Botond Zakonyi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel