Reacție vehementă din partea unui oficial străin după declarațiile lui Ponta

Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmațiile de luni ale lui Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă 'să provoace' România.

Într-un interviu acordat luni, premierul Ponta a făcut referire la declarații anterioare ale ambasadorului ungar la București, Botond Zakonyi, cu privire la relațiile bilaterale. Potrivit MTI, Zakonyi a declarat că aceste relații depind și de cooperarea în proiecte de infrastructură, însă partea română 'nu reușește să demonstreze suficientă bunăvoință' în acest domeniu.

Secretarul de stat ungar Levente Magyar i-a solicitat ambasadorului român să explice 'acuzațiile inacceptabile' ale lui Victor Ponta. Remarcile premierului român indică faptul că acesta încearcă să folosească 'agitația anti-ungară pentru a acoperi (...) criza politică din țara sa', susține MTI.

Recentele 'izbucniri' ale Guvernului român în legătură cu relațiile cu Ungaria se dovedesc dăunătoare acestor relații, a mai afirmat secretarul de stat Levente Magyar, conform agenției ungare, scrie Agerpres.

Declarațiile lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, referitor la interviul acordat de ambasadorul Ungariei la București, că guvernul țării vecine dorește să provoace autoritățile române în contextul criticilor la care este supus de țările europene și de Statele Unite.

"Cred că Guvernul Ungariei — și ambasadorul face jocul guvernului — încearcă foarte tare să ne provoace. Ei în acest moment sunt criticați de toată Europa și de America pentru antisemitism, pentru revizionism, pentru prietenia cu Rusia, pentru gardul pe care îl fac împotriva imigranților și atunci încearcă o chestie: Hai să tragem și România în scandal. Eu nu vreau să fac chestia asta. Vreau să răspundă ei pentru ceea ce fac acolo. (...) Nu vreau să mă las provocat", a spus Ponta, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel