Zgomotul televizorului în fundal, efect negativ pentru copii

Rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii americani ar trebui să-i alerteze pe părinții cu copii cu vârste foarte mici, precum și pe cei care vor deveni cât mai curând părinți. Oamenii de știință au descoperit că televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor.

 

Zgomotul televizorului în fundal este un fenomen obişnuit în cele mai multe case, spun cercetătorii, însă, atunci când televizorul este pornit, părinții discută mai puțin cu micuții lor, ceea ce le afectează dezvoltarea limbajului, scrie descopera.ro.

În cadrul experimentului, publicat în Journal of Children and Media, părinţii unor copii cu vârstele cuprinse între 12, 24 şi 36 de luni au fost observaţi în timp ce interacţionau cu aceştia în timpul unor jocuri, pe parcursul unei ore. În jumătate din acest timp, respectiv 30 de minute, televizorul era aprins în fundal.

Studiul a relevat că părinții au rostit mult mai puține cuvinte, cuvinte noi și fraze în timp ce televizorul era aprins, comparativ cu perioada în care aparatul era scos din funcțiune.

Având în vedere că limbajul utilizat de părinţi are o legătură intrinsecă cu dezvoltarea limbajului copiilor, rezultatele studiului sugerează că expunerea prelungită la zgomotul de fond al televizorului are o influenţă negativă asupra acestui proces.

"Noile noastre rezultate, alături de cercetările anterioare privind efectele negative ale zgomotului de fond al televizorului asupra (...) interacţiunii dintre părinţi şi copii, arată că emisiunile de televiziune care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cât mai mult posibil. Cel mai bine ar fi ca părinţii să se joace cu copilul lor fără să fie distraşi de zgomotul televizorului din fundal", a spus Tiffany Pempek, autoarea studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel