Wimbledon 2014: CT Popescu, despre meciul Halep-Bouchard: Poate rămâne memorabil

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că meciul SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD din SEMIFINALELE WIMBLEDON 2014 va fi "Războiul stelelor", mai ales că sportiva canadiancă "e un talent colosal, dublat de un psihic comparabil cu al tenismenei din România. 

VEZI AICI SEMIFINALA SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD LIVE TEXT

"Prima româncă în semifinale la Wimbledon! O mare bucurie pentru noi toţi, un eveniment extraodinar pentru tenisul românesc, care, venind după finala Simonei de la Roland Garros, scoate copiii să joace tenis în curtea şcolii şi pe stradă, ca pe vremea lui Năstase şi Ţiriac", a scris CT Popescu în cel mai recent editorial, intitulat "Războiul stelelor: Simona contra Eugenia", publicat pe gandul.info, după calificare Simonei Halep în SEMIFINALELE de la Wimbledon 2014. 

Citește și Reuters: Simona Halep a demolat-o pe Sabine Lisicki

Doar că, punctează CT Popescu, nu trebuie uitat că "Tenisul e, în primul rând, sportul minţii", iar ceea ce s-a întâmplat în partida pe care Simona Halep a disputat-o, miercuri, împotriva Sabine Lisicki, dovedește cât de important este starea psihică a sportivului.

"N-am mai văzut de mult la nivel de sfert de finală Grand Slam o prăbuşire mentală ca a nemţoaicei. Minute în şir a fost incapabilă să pună o minge în teren. (...) Şi ca să te pună cu adevărat pe gânduri în ce priveşte starea ei psihică, Lisicki a dat autografe! la sfârşitul acestei prestaţii jalnice, în loc să iasă cât mai repede şi discret de pe teren, ca o profesionistă de bun simţ", a analizat CTP jocul sportivei din Germania, Sabine Lisicki, adversara Simonei Halep din sferturi. 

CT Popescu continuă analiza partidei Simona Halep - Sabine Lisicki, nu fără a puncta că "Tenisul e, în primul rând, sportul minţii", iar în SFERTURI, la Wimbledon 2014, constănțeanca, "din acest punct de vedere, a arătat perfect", miercuri.

Avertismentul lui CT Popescu

Însă, potrivit jurnalistului, pe Simona Halep o așteaptă o confruntare cu o rivală net superioară celei pe care a avut-o în partida de astăzi,  dar, indiferent care va fi scorul meciului din SEMIFINALE, reușita de astăzi a româncei este una "fabuloasă".

"Înfruntarea din semifinală va fi cu totul altfel; cred, aşa cum spuneam şi înainte de finala de la Roland Garros cu Sharapova, că Meciul Halep –Bouchard poate rămâne memorabil pentru istoria tenisului feminin. Canadianca Eugenie Bouchard e un talent colosal, dublat de un psihic comparabil cu al Simonei.

Citește și WIMBLEDON 2014: HALEP și BOUCHARD, asemănări surprinzătoare

Noile stele ale circuitului WTA din ultimul an se numesc Halep şi Bouchard, fiecare dintre ele promiţând să ajungă la un moment dat nr. 1 mondial. Simona are prima şansă, dar, indiferent de rezultat, câştigul pe care constănţeanca îl oferă tenisului românesc e deja fabulos", a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citește și WIMBLEDON 2014: SIMONA HALEP, descrisă uluitor de antrenorul Serenei Williams

Simona Halep a reușit, miercuri, o performanță istorică pentru România, devenind prima jucătoare de tenis din țara noastră care s-a calificat în careul de ași de la Londra, după ce a învins-o în sferturi pe Sabine Lisicki cu scorul de 6-4, 6-0. Cel mai probabil joi, Simona Halep va juca împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, în penultimul act al celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel