Vrei un cont de Facebook separat pentru muncă? Platforma de socializare lucrează la asta

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Facebook ia în calcul să le permită utilizatorilor să aibă alte 4 conturi secundare pe lângă cel principal. 

Scopul ar fi să ofere o portiţă persoanelor care nu vor să amestece viaţa personală cu cea profesională. 

"Vrem să ajutăm oamenii să aibă experienţe bazate pe interesele şi relaţiile lor, tocmai de aceea testăm o metodă prin care oamenii să aibă mai mult de un profil pe un cont de Facebook", a transmis un purtător de cuvânt al Meta, conform Daily Mail

Utilizatorii vor avea în continuare un cont principal, dar vor putea să treacă de la un profil la altul cu doar două clickuri. În plus, profilurile suplimentare nu vor trebui, obligatoriu, să arate şi identitatea utilizatorului. 

"Oamenii pot alege orice nume de profil sau nume de utilizator pentru profilurile suplimentare. Doar profilul principal trebuie să arate identitatea utilizatorului", explică Facebook. 

Utilizatorii din Uniunea Europeană riscă să rămână fără Facebook și Instagram

Cetățenii din Uniunea Europeană ar putea rămâne fără Facebook și Instagram în această vară, ca urmare a deciziei luate de autoritatea de reglementare în domeniu din Republica Irlanda.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că va bloca Meta - compania care deține Facebook - să trimită în SUA datele utilizatorilor europeni.

Proiectul de decizie al autorității irlandeze blochează ultima soluție legală găsită de Meta pentru a transfera în SUA mari cantități de date colectate în UE.

Se întâmplă astfel după ani de bătălii în justiție între gigantul tehnologic american și activiștii europeni pentru păstrarea confidențialității datelor.

Curtea Europeană de Justiție a anulat în 2020 așa-numitul pact Privacy Shield, privind fluxurile de date, din cauza temerilor legate de practicile de supraveghere din SUA.

Prin decizia luată atunci, instanța europeană a îngreunat, totodată, utilizarea unui alt instrument juridic pe care Meta și multe alte firme din SUA îl folosesc pentru a transfera date cu caracter personal.

SUA și UE negociază un nou acord privind transferul de date

Este vorba de Clauzele Contractuale Standard (SCC).

Decizia anunțată de Irlanda înseamnă că Facebook este constrâns să nu se mai bazeze nici pe SCC.

Meta a avertizat în mod repetat că o astfel de mișcare ar putea duce la închiderea multora dintre serviciile sale în Europa, inclusiv Facebook și Instagram.

"Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu ne putem baza în continuare pe SCC sau pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi  în Europa unele dintre cele mai importante produse și servicii, inclusiv Facebook și Instagram", a indicat Meta într-o declarație din luna martie a acestui an.

Uniunea Europeană și SUA se află în plin proces de negociere a unui nou text juridic privind transferul de date, care ar permite companiilor precum Meta să continue să trimită peste Atlantic informații despre utilizatorii europeni, indiferent de decizia autorității de reglementare din Irlanda.

Autoritățile europene și americane au convenit în martie asupra unui acord preliminar la nivel politic, dar negocierile cu privire la detaliile juridice au stagnat și este puțin probabil să se ajungă la o înțelegere finală înainte de sfârșitul anului, conform Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel