Vrei să slăbești până la 4 kilograme în 3 zile? Încearcă dieta militară prin detoxifiere țintită

Fotografie de la ROMAN ODINTSOV/ Pexels
Fotografie de la ROMAN ODINTSOV/ Pexels

Dieta militară este o metodă despre cum să slăbești în mod natural! Este o soluție rapidă dacă doriți să vă reduceți apetitul. Puteți elabora această metodă și o puteți folosi pentru a pierde rapid în greutate, dar este important să nu rămâneți la acest stil mai mult de 3 zile, deoarece este o detoxifiere țintită.

 

Secretul constă în accelerarea metabolismului

Când pofta de mâncare îți scade după 3 zile și vei continua să mănânci mai sănătos, va începe procesul de slăbire iar dacă veți apela și la exerciții fizice veți obține un rezultat mai vizibil într-un timp mult mai scurt. Această dietă își propune să-ți accelereze metabolismul, supunându-l la trei zile de restricție calorică, urmată de o perioadă de hrănire nerestricționată.

Deși această dietă poate ajuta la pierderea rapidă în greutate, experții au avertizat că nu este durabilă pe termen lung, iar natura sa restrictivă ar putea afecta relația cu alimentele. 

Dieta militară a câștigat notorietate prin intermediul rețelelor sociale, deoarece participanții au urmat un plan de restricție calorică de trei zile, urmat de patru zile de odihnă. Să vedem în detaliu în ce constă.

În ce constă dieta militară

În primele trei zile, solicitanții urmează un plan de masă care se ridică la un aport total de calorii de aproximativ 1.100-1.600 de calorii pentru femei și 2.200-2.400 pentru bărbați.

 

În cele 3 zile de dietă va trebui să ai un aport caloric zilnic de 1100-1600 de calorii care scade progresiv astfel:

  • ziua 1 va trebui să ai un aport caloric de 1400 de calorii

  • ziua 2 va trebui să ai un aport caloric de 1200 de calorii

  • ziua 3 va trebui să ai un aport caloric de 1100 de calorii

În aceste 3 zile vei consumă doar alimentele permise de dieta militară, în cantitățile recomandate, astfel încât să nu depășești aportul caloric permis.

Vei mânca trei mese principale pe zi (mic dejun, prânz și cină) și nu sunt permise gustările între mese.

După această perioadă de dietă militară de 3 zile urmează o pauză de 4 zile, timp în care nu ai restricții alimentare. Practic, poți să revii la un regim alimentar normal, însă va trebui să te limitezi la un aport caloric care să nu depășească 1500 de calorii pe zi.

Chiar dacă în cele 4 zile de repaos ai voie să mănânci ce vrei, inclusiv gustări, totuși adoptă un regim alimentar echilibrat. Consumă alimente sănătoase, cât mai multe legume și fructe proaspete.

Mănâncă porții moderate și monitorizează atent aportul caloric, astfel încât să nu depășești cele 1500 de calorii permise și să încetinești procesul de slăbire.

Alimente permise de dietă militară de 3 zile

  • fructe: banane, mere, grapefruit, căpșuni, pepene roșu, papaya

  • legume: broccoli, morcovi, conopidă, sparanghel, fasole verde, varză, varză Kale, spanac, sfeclă, țelină, salată iceberg, salată verde, rucola, dovlecel, varză de Bruxelles, castraveți, ciuperci, ardei gras,

  • pâine integrală

  • lactate: ouă, brânză de vaci sau cheddar

  • conservă de ton, carne de orice tip în cantități mici, inclusiv mezeluri precum crenvurști și șuncă,

  • unt de arahide, biscuiți sărați, înghețată de vanilie

  • condimente: busuioc, turmeric, ghimbir, scorțișoară

Pe lângă alimentele permise, dieta militară de 3 zile recomadă consumul de apă, chiar și cea carbogazoasă. De altfel, îți permite să bei cafea fără lapte sau frișcă și ceaiuri din plante. Dacă vrei să le îndulcești este permisă doar ștevia.

În cazul în care nu îți place sau ești alergic la vreunul dintre alimentele permise de dietă militară, poți oricând să îl înlocuiești.

Este dieta militară sigură?

Dieta militară este relativ sigură dacă este urmată doar pentru o perioadă scurtă de timp. Utilizarea pe termen lung a unei astfel de diete ar putea duce la unele deficiențe de nutrienți, deoarece alimentele sunt limitate. Cercetările științifice au arătat, de asemenea, că dietele restrictive pot duce la o relație proastă cu alimentele, creând modele alimentare nesănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel