Urmărește emisiunea live


Voi cu cine votați?

Cu Kennedy, cu Mandela sau cu Titulescu?

Cu Kennedy, cu Mandela sau cu Titulescu? Un deputat liberal s-a gândit probabil că-i face un mare serviciu domnului Johannis și l-a comparat pe liderul PNL cu fostul președinte american John Fitzgerald Kennedy! Afirmația a stârnit comentarii haioase, pe paginile de socializare au apărut caricaturi, montaje foto și ziceri greu de reprodus.

Probabil fără să vrea, ilustrul necunoscut Costel Alexe, parlamentar din Iași (având în vedere că e născut în 1983, nu cred că l-a cunoscut pe JFK, dar, la cum merg lucrurile în această campanie, nu m-ar mira să mi se spună că mă înșel!) i-a pus șefului său o etichetă pe frunte, din aceea greu de dezlipit, care rămâne peste ani!

Sigur, în această cursă prezidențială există și Mandela. Nelson Mandela! Măcar Johannis nu s-a comparat singur cu JFK. Monica Macovei ne-a spus în direct că dânsa seamănă din multe puncte de vedere cu Nelson Mandela, iar adversarii săi - în măsura în care doamna în cauza are adversari sau, mă rog, în măsura în care dânsa poate fi numită adversarul celorlalți, oricare ar fi ceilalți din această cursă prezidențială - au profitat din plin și i-au turnat apă cu gheață în cap, comparând-o cu Nelson Mondialu'!

A devenit o modă ca unii să fie ridicați cu cricul și eventual cu forța pe un soclu, doar-doar așa îi vor vedea mai bine masele largi populare ....Tehnica asta seamănă cu ceea ce a făcut Boc într-o poză când, pentru că se afla în compania unor oameni mai înalți, s-a săltat atât de mult pe vârfuri încât lumea cu imaginea asta a rămas!

În această competiție îl avem și pe Titulescu. "Micul Titulescu"! Porecla asta a domnului Ponta vine tot dintr-o comparație, de pe vremea când dânsul era lansat în politică și cred că cineva s-a gândit atunci că în felul ăsta îi dă un șut înainte, așa de drum bun și cale bătută pe noul traseu!

Și uite așa, avem de ales între Kennedy, Mandela, Titulescu ...Poate că cineva se va compara și cu Vladimir Putin, deși, având în vedere contextul din Ucraina, nu e deloc profitabil să te asemeni acum cu liderul de la Kremlin. Mult mai potrivit ar fi cu Marilyn Monroe, dacă tot avem un JFK în cursa asta....

Lăsând gluma la o parte, e trist să constați cât de jos am ajuns, pentru că eu cred că alăturarea asta forțată a unor personaje autohtone cu personalități din elita mondială vine și dintr-un complex de inferioritate bine cuibărit în subconștientul unora. E un fel de a spune fără cuvinte "uite cât de mic sunt și ce sus doresc să ajung", dar pentru unii poate semăna la fel de bine și cu scenele din bancurile cu Napoleon și spitalul de nebuni. Domnule doctor, cum să-l externăm pe bolnavul din rezerva nr.3? Chiar ieri se lăuda că este împăratul Napoleon Bonaparte... 
- Da, dar a venit azi-dimineață și mi-a prezentat scrisoarea prin care abdică de la tron!

În toată povestea asta poate fi vorba despre o tehnică de imagine prost aleasă și prost aplicată, dar și de niște manifestări ale unor complexe de inferioritate peste care vrei să treci cu orice preț și cu cât încerci mai mult să faci asta, devii și mai ridicol.

Seamănă mult cu ce fac unii din altă zonă și din altă categorie când își botează copiii Occident, Paris sau Londra, apropos de locurile în care și-ar dori să fie și nu sunt sau, de ce nu, Termopan, Televizor, Cauciuc (eventual Pană de Cauciuc) în funcție de frustrările și aspirațiile din acel moment!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel