Viviane Reding are dreptate

Gura păcătosului adevăr grăiește! Exact așa s-a întâmplat cu detestata Viviane Reding, comisar european .

Nu-mi dau seama dacă a vorbit serios, sau doar își face încălzirea pentru alegerile din 2014. Cert este că a pus punctul pe i, parafrazându-l pe secretarul de stat Henry Kissinger, care a rostit celebra frază ”Eu când vreau să vorbesc cu Europa, pe cine sun?”.

Astfel, comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a propus crearea unui serviciu european de informaţii, care să facă faţă Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA.  Propunerea este o reacție la scandalul de  spionaj cibernetic desfăşurat de Statele Unite împotriva instituţiilor comunitare şi cetăţenilor europeni.

Nimic nou sub soare. Și Ceaușescu, de pildă, folosea mai multe resurse pentru a se feri de spionajul aliaților din pactul de la Varșovia, decât pentru a afla planurile dușmanilor din NATO.

Un pas înainte ar fi, totuși, realizat, dacă propunerea de a crea un NSA european ar fi materializată, până în 2020, așa cum a propus Reding.

O agenție de securitate europeană va fi urmată de o forță armată continentală, de o diplomație ceva mai concretă decât fantoma unei lady fără obiectul muncii, ca dna Ashton, și în final de o construcție similară unui stat federal, pe model american.

Unii români ar putea fi reticenți la acest proiect, susținut, printre alții și de Traian Băsescu, mai ales că interferențele europene au afectat votul din 2012. Eu cred că, dimpotrivă, actuala situație este mai proastă pentru români, care sunt supuși directivelor din capitalele europene, fără să aibă niciun cuvânt de spus. Dacă UE ar avea  o singură capitală, cetățenii din Oregonul european (care este România) ar depinde de centru, așa cum depindem noi astăzi de Bruxelles. Dar ar avea și drept de vot pentru alegerea președintelui, așa cum au cetățenii celui mai sărac stat american amintit mai sus. Abia aștept să-i dau un vot negativ fie Angelei Merkel, fie dnei Reding, fie lui Barroso, dacă nu pleacă să cultive piersici până atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel