EXCLUSIV  Viorica Dăncilă: omul, politicianul și deontologia

Într-un cotidian online deținut de un distins trust elvețian a bubuit știrea. Deontologie curată. Trecem peste faptul că acest gen de informație încalcă toată legislația în vigoare: GDPR, dar și legile umanității...

La început de săptămână a bubuit știrea într-un cotidian online deținut de un distins trust elvețian. Deontologie curată. S-a aflat marele adevăr despre premierul Viorica Dăncilă. Ei bine, fiul său, Victor, aflat pe 10 ianuarie sub cupola Ateneului român, un tânăr cu toate cele de trebuință la el, a fost înfiat, în 1990, de tânăra ingineră Dăncilă, în etate la vremea aceea de 26 de ani. Trecem peste faptul că acest gen de informație încalcă toată legislația în vigoare: GDPR dar și legile umanității. Poate că tânărul nu știe că nu este fiul natural al părinților săi. Acum însă, chiar dacă nu știa, a aflat. Și au aflați toți din jurul său. I s-a prezentat, cu fotografii și declarații, și toată familia biologică.

Motivul ascuns al articolului ar fi putut să fie acela că în 1990 înfierea s-a făcut direct din maternitate, procedurile de adopție fiind și atunci, ca și acum, aproape imposibile pentru cetățenii românii. Cineva a uitat faptul că eventualele fapte penale s-au prescris demult.

A rămas doar gestul, de o noblețe extraordinară, acela că o familie de tineri a înfiat un copil. Și, aşa cum l-am văzut prima dată în spațiul public pe fiul familiei Dăncilă, au avut mare grijă de el, de creșterea și educația lui. Mândrie pentru părinți, și el se mândrește cu părinții săi. Gestul tinerei Dăncilă de acum 29 de ani se petrecea într-un moment în care alți profesori, între timp ajunși șefi de stat, nu adoptau copii, dar intermediau cu succes adopții internaționale. Nu spun că și copiii adoptați în Canada nu au avut o soarta mult mai bună decât cea hărăzită în România. Totuși, mi se pare mai nobil să adopți chiar tu copilul, pe care n-ai avut șansa sau dorința să-l primești de la Dumnezeu, decât să faci asta pentru alții, desigur în urma unui comision corespunzător.

Nu știu dacă cei care au manipulat articolul au avut în atenție și efectul său pervers. Premierul Viorica Dăncilă are voturi pro și contra. Cât de multe pro și cât de multe contra vom ști probabil prima dată peste câteva luni, la europarlamentare. Omul Viorica Dăncilă are, în acest moment, un mare 10 pentru profilul său moral. Nu poate salva lumea cel care nu poate salva un singur om. Omul Dăncilă are documente, atestate chiar de adversarii politici, că a salvat cel puțin un om.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel