VIDEO: Ventilatorul Tesla, făcut din piese de mașină

Tesla a dezvăluit ventilatorul pe care îl dezvoltă pentru a veni în ajutorul spitalelor care trec printr-o criză de astfel de dispozitive, în pandemia Covid-19.

Tesla a dezvăluit ventilatorul pe care îl dezvoltă pentru a veni în ajutorul spitalelor care trec printr-o criză de astfel de dispozitive, în pandemia Covid-19, conform The Verge. Într-un nou videoclip postat pe canalul de YouTube al companiei, inginerii Tesla arată două versiuni ale ventilatorului: un prototip cu componentele întinse pe un birou, dar și un model împachetat care explică cum ar arăta într-un spital. CEO-ul Teslei, Elon Musk, a promis că va construi acest tip de dispozitive luna trecută, după ce primarul New York City, Bill de Blasio, a cerut ajutorul companiei.

Motivul noului design

Compania condusă de Musk a fost criticată pentru că a încercat să inventeze un nou ventilator, în loc să folosească un design existent, însă videoclipul ajută la înțelegerea unei astfel de decizii. „Vrem să folosim părți pe care le știm foarte bine, le știm fiabilitatea... și sunt disponibile ca volum", a explicat un inginer Tesla. Designul ventilatorului folosește multe piese din mașinile companiei, cu un alt scop, incluzând ecranul din interiorul Model 3 și o parte a suspensiei mașinii Model S. În teorie, aceste componente ar trebui să ajute la timpii pentru a concepe și produce aceste mașinării.

Alte companii care încearcă să ajute

Tesla nu este singura companie care încearcă să conceapă un design nou pentru ventilatoare. Ieri, The Guardian a transmis că firme britanice caută resurse în încercarea de a reuși același lucru. Unul dintre producătorii care vor să conceapă un nou design este Dyson, care a primit o comandă de 10.000 de ventilatoare de la guvernul Marii Britanii. Cu toate acestea, designul Dyson nu este încă aprobat de autoritățile specializate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel