Victor Ponta târăște în ridicol cel mai serios Partid din România

Mărturisiri tardive: pe cine a vrut dl. Ponta să ducă la Cotroceni

bogdan chirieacPSD, ca urmaș legitim al PCR, este un partid lipsit de umor. De exemplu, este exclus ca dl. Iliescu să fi fost văzut vreodată dansând cu țigăncile la Cireșica. Pentru masele largi populare, PSD este sau ar fi trebuit să fie un partid în care, în continuare, tovarășii din conducere știu întotdeauna ce fac. În ultimele zile, însă, tânărul președinte Victor Ponta a reușit o lovitură magistrală la temelia Partidului. Adversarii politici jubilează și se bucură de ridicolul situației, în timp ce simpatizanții și membrii sunt debusolați.

Dl. Ponta a anunțat, peste noapte, că dorește să-l mazilească pe Mircea Geoană din funcția de președinte al Senatului. Până astăzi nimeni nu știe de ce. Fiindcă are soacră? Știm și ne-am obișnuit. Fiindcă a fost în America? Obama nu a avut timp și de el. Fiindcă a anunțat că vrea să candideze la Președinție în 2014? După cum a pierdut alegerile din 2009 cu siguranță este doar psihoterapia de care are nevoie dl. Geoană pentru a se putea privi dimineața în oglindă.

În lipsa unei motivații cât de cât logice a schimbării lui Geoana, dl. Ponta putea să aibă măcar o motivație politică: îi tai capul lui Geoană pentru că, în lupta electorală care începe, Partidul să vadă că are conducător. Dacă execuția era rece și scurtă mișcarea avea sens. Puterea nu se dăruiește, ci se cucerește. Din acest moment a început, însă, târârea Partidului în ridicol. Funcția de președinte al Senatului va fi fost pierdută de PSD, Geoană nu vrea să plece de bună-voie, Ponta se supără și amenință copilărește că dacă nu pleacă Geoană pleacă el, iar Năstase și Iliescu anunță că Geoană nu va mai fi schimbat. Ponta zice că va convoca Consiliul și Congresul. Pesediști știau până mai ieri că inamicii politici sunt PDL și Băsescu, nu Geoană. Dar iată că nici învinsul lui Băsescu nu poate fi învins de Ponta.

Din acest spectacol oribil care minimizează și mai mult șansele României ca începând cu 2012 să intre în normalitate, se desprind câteva concluzii. Daca dl. Ponta nu va reuși acum să-l schimbe pe dl. Geoană și să păstreze pentru PSD postul de președinte al Senatului, rezultă că tânărul care vrea să conducă România nu-și poate struni nici măcar propriul partid. Toate aprecierile negative pe care Ponta le-a făcut la adresa lui Geoană: șovăielnic, trădător – se întorc și împotriva actualului președinte PSD. Pe acest individ a vrut dl. Pontă să-l facă președinte al României în 2009? Cu siguranță dl. Mircea Geoană nu ar mai trebui să ocupe funcția de președinte PSD. Mă întreb însă dacă înlocuirea sa în 2010 cu dl. Victor Ponta a fost un pas înainte sau o alunecare într-un hău abil construit de noua Securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel