Vezi care sunt beneficiile neaşteptate ale gândirii pozitive

Dacă vei avea o atitudine pozitivă tot timpul, vei trăi mai mult, spun cercetătorii. Un studiu recent arată că persoanele care se simt bine în pielea lor şi care zâmbesc îşi prelungesc viaţa comparativ cu acele persoane care nu au o stare de spirit foarte bună. De asemenea, o gândire pozitivă ajută să te vindeci mai repede de orice boală.

Autor: Anca Murgoci

Autorul studiului, David Fah, de la University of Zurich, spune că rezultatele indică persoanele care au o atitudine pozitivă, sunt optimiste şi au un nivel ridicat de satisfacţie al propriei vieţi, îşi îmbunătăţesc sănătatea.

"Studiul nostru demonstrează încă o dată că persoanele care se vizualizează ca având o stare de sănătate excelentă ajung să trăiască mai mult decât celelalte. Factorii decisivi în cadrul acestui proces includ o atitudine pozitivă, o estimare optimistă a realităţii înconjurătoare, precum şi o stare de automulţumire în privinţa vieţii personale", declară David Fah, cercetător în cadrul Universităţii din Zurich.

Conform datelor oferite de cercetători, bărbaţii care credeau că starea sănătăţii lor este una mai degrabă negativă, aveau de 3,3 ori mai puţine şanse de supravieţuire decât cei care spuneau că au o sănătate excelentă. În cazul femeilor, cele cu o gândire negativă prezentau un risc de 1,9 ori mai mare de a muri decât cele care se autoevaluau pozitiv, informează dailymail.

Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă nu sunt de părere că o gândire pozitivă poate menţine sănătatea pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel