Verdict cercetători: Weightless, cea mai relaxantă melodie din lume

Cercetătorii britanici au stabilit, în urma unui studiu, care este cea mai relaxantă melodie din lume.

Piesa "Weightless", compusă de trupa britanică Marconi Union în colaborare cu o echipă de cercetători de la Academia Britanică de Terapie prin Sunet, a fost desemnată cea mai relaxantă melodie din lume, potrivit Medical Daily, scrie RFI.

Piesa electro, lungă de opt minute, are efect terapeutic, putând induce ascultătorului o adevărată stare de transă. Compusă în 2011, piesa "Weightless" a produs încă de la început reacții extrem de pozitive, fiind, ulterior, însoțită și de un videoclip pe măsură: o dronă cu multe lumini pe ea, care "dansează" pe întuneric deasupra unui lac în apropierea muntelui Blencathra, din Lake District.

În urma unui studiu ştiinţific desfăşurat de Institutul britanic de cercetare în psihologie Mind Lab, care a analizat efectul piesei "Weightless" asupra oamenilor, cercetătorii au demonstrat că ascultarea piesei reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială şi scade nivelul de cortizol, un hormon secretat de organism ca reacţie la stres.

"Weightless" s-a dovedit cu 11% mai relaxantă decât orice altă melodie cu care a fost comparată şi a condus la reducerea ratei de anxietate cu 65 de procente. Printre melodiile cu care a fost comparată s-au numărat piese din Mozart, Enya şi Coldplay.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel