Vâlcov, urmărit penal de DNA. Ponta, în 2014: Orice ministru urmărit penal pleacă

Premierul Victor Ponta declara în decembrie anul trecut, referindu-se la speculațiile privind implicarea lui Liviu Dragnea în dosarul șefei DIICOT, că oricare ministru urmărit penal va trebui să se retragă din Guvern.

"Pentru orice membru al actualului guvern pentru care DNA sau Parchetul cere începerea urmăririi penale pentru ceva, cu siguranţă se va retrage din Guvern. Nu înseamnă că e vinovat, înseamnă însă că nu poate să fie şi ministru, şi anchetat penal. Dacă va fi cazul, asta se va întâmpla", a spus Ponta, pe 14 decembrie, la România Tv, conform Mediafax.

Prim-ministrul a adăugat că el însuși va pleca de la cârma guvernului dacă procurorii vor dispune începerea urmăririi penale pe numele său în dosarul Diaspora.

DNA a anunțat vineri seară că a început urmărirea penală pe numele ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, pentru trafic de influență, infracțiune pe care, susțin procurorii, a săvârșit-o când exercita funcția de primar al orașului Slatina.

DNA: Darius Vâlcov urmărit penal pentru trafic de influență

Pe de altă parte, Victor Ponta a scris sâmbătă dimineață pe Facebook că Vâlcov "va continua să aibă un rol determinant" în noul Cod Fiscal.

„Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Vâlcov a avut și va continua să aiba un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preț și în orice conjunctură politică! Dezvoltarea economică a țării este direct legată de adoptarea și implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din această țară și rezultatelor guvernării din 2012-2015!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel