Vadim vrea o statuie a lui Iisus la Brașov, mai mare decât cele din Polonia, Portugalia și Brazilia

Eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor a declarat în plenul PE că în 2011 va începe demersurile pentru a găsi suport comunitar în vederea unui proiect grandios de construire a unei statui de 40 de metri a lui Iisus. Aceasta ar urma să fie mai mare decât cele din Polonia, Portugalia şi Brazilia.

„Intenţionez să ridic o impunătoare statuie a Mântuitorului Isus Christos în Transilvania românească, mai exact în zona Braşov. Ea va fi mai înaltă decât cele similare din Brazilia, Portugalia şi Polonia, având 40 de metri, iar la bază va exista o biserică unde vor fi oficiate căsătorii, botezuri, slujbe religioase închinate marilor sărbători ale Creştinătăţii. În negura viitorului, noi vom răzbate şi vom învinge numai sub semnul luminos al Crucii Creştine”, susţine preşedintele PRM. Vadim Tudor a făcut acest anunţ într-o declaraţie în plenul PE unde a propus ca Marcă a Patrimoniului European Peştera Sfântului Andrei, din Dobrogea, prilej cu care le-a dat şi câteva informaţii de natură teologică europarlamentarilor.

Polonia a dezvelit, pe 21 noiembrie, cea mai înaltă statuie a lui Isus din lume, depăşind-o pe cea din Rio de Janeiro (Brazilia). Statuia lui Isus de la Swiebodzin - oraş cu 21.000 de locuitori situat la vest de Poznan - are o greutate de circa 440 de tone şi este ridicată pe un soclu de circa 16 metri, la care se adaugă statuia propriu-zisă, de 33 de metri şi coroana de aur, cu o înălţime de trei metri, astfel încât grupul statuar are în total o înălţime de circa 52 de metri. Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro are circa 39 de metri (cu tot cu soclu), iar Cristo de la Concordia, statuia din Cochabamba, Bolivia, are puţin peste 40 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel