Vaccinaţii care fac COVID-19 au "super-imunitate". Anticorpii, de 10 ori mai eficienţi

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Persoanele vaccinate complet împotriva SARS-COV2 care fac COVID-19 dobândesc "super-imunitate", arată un studiu recent. Astfel, anticorpii acestora ar fi de 10 ori mai puternici în faţa virusului. 

Experţii de la Universitatea de Sănătate şi Ştiinţă din Oregon, SUA, spun că acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care se infectează înainte de a se vaccina. 

Academicienii au luat mostre de sânge de la peste 100 de voluntari complet vaccinaţi şi le-au expus la trei tulpini diferite ale coronavirusului. Astfel, a putut fi observat un răspuns "incredibil de puternic" al anticorpilor, care erau de 10 ori mai puternici decât al participanţilor la studiu care nu s-au infectat cu COVID-19. 

CITEŞTE ŞI  Coada de cometă a pandemiei. Factorii care arată transformarea în epidemie

"Suntem pe poziţie avantajoasă dacă ne vaccinăm"

 

Chiar dacă studiul a fost efectuat înainte de apariţia Omicron, autorii cred că anticorpii se comportă la fel şi în faţa acestei noi tulpini extrem de contagioase. Astfel, datorită acestui nivel uriaş de protecţie, virusul ar putea să mai dea cel mult o infecţie uşoară şi să aducă sfârşitul pandemiei. 

"Nu contează dacă te infectezi şi apoi te vaccinezi, sau dacă te vaccinezi şi apoi te vaccinezi. În orice caz, răspunsul sistemului imunitar va fi unul incredibil de robust. E foarte posibil pentru toată lumea să se infecteze acum, cu această variantă contagioasă. Dar suntem pe o poziţie avantajoasă dacă ne vaccinăm. Şi dacă vine virusul pe la noi, vom face o formă uşoară şi vom avea şi această super imunitate", a declarat dr. Fikadu Tafesse, unul dintre autorii studiului. 

Mostrele de sânge folosite în studiu provin de la 104 angajaţi ai universităţii, care fuseseră vaccinaţi cu Pfizer. Voluntarii au fost împărţiţi în trei grupuri: 42 dintre aceştia nu au fost niciodată pozitivi la SARS-COV2, în timp ce ceilalţi au avut COVID-19 fie înainte, fie după vaccinare. Mostrele au fost expuse apoi la variantele Alpha, Beta şi Delta ale coronavirusului. 

"Aceste rezultate, împreună cu munca noastră anterioară, ne arată că pandemia va deveni doar o epidemie uşoară, cu un virus sezonier care va duce la infecţii ale tractului respirat", a delarat Dr. Marcecl Curlin, expert în boli infecţioase, conform Daily Mail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel