Utilizatorii de iPhone care țin telefonul mereu încărcat îl distrug fără să știe. Cum trebuie să ai grijă de smartphone

Utilizatorii care își țin iPhone-ul încărcat până la 100% tot timpul își pun bateria sub stres și accelerează degradarea telefonului.

Utilizatorii care își țin iPhone-ul încărcat până la 100% tot timpul își pun bateria sub stres și accelerează degradarea telefonului, conform The Sun.

Smartphone-urile Apple, precum multe alte dispozitive moderne, folosesc baterii litiu-ion. Acest lucru înseamnă că ele conțin o substanță care se încarcă și se descarcă, degradându-se în timp.

Bateriile Li-ion sunt degradabile

 (w670)

O baterie Li-ion nu ține pentru totdeauna și își pierde din capacitate odată cu folosire. După aproximativ 500 de „cicluri" de încărcare (ex.: de la 100% la 0% și înapoi la 100%), o baterie de smartphone mai are doar 80% din capacitatea pe care o avea la început. Așadar, după doi ani, o baterie care ținea 20 de ore ar mai rezista doar 16 ore.

De ce nu trebuie să ții iPhone-ul la 100%?

 (w670)

Atunci când iPhone-ul dumneavoastră este încărcat la maxim, bateria este într-o stare de stres extrem. Acest lucru dăunează componentele din interiorul acesteia, în final reducând durata de viață.

„Vârsta substanței dintr-o baterie rezultă dintr-o combinație complexă a mai multor factori, incluzând istoricul temperaturii și tiparul încărcării sale", a transmis Apple.

Toate bateriile reîncărcabile sunt componente consumabile care devin mai puțin eficiente odată cu vârsta substanței. Cum bateriile Li-ion îmbătrânesc, energia maximă stocată este micșorată, rezultând într-o autonomie mai redusă și o performanță mai scăzută", a adăugat compania californiană.

Ce trebuie să facem pentru a prelungi viața dispozitivului?

 (w670)

În timpul zilei, lucrurile sunt simple: nu mai lăsați la încărcat iPhone-ul odată ce a atins 100%. În plus, unii experți recomandă că 80% ar fi de ajuns, iar încărcarea totală ar trebui făcută de doar câteva ori pe lună. În timpul nopții este mai complicat, fiindcă dormim și nu putem fi atenți la procentul bateriei iPhone-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel