Marijuana în timpul sarcinii, pentru a trata greața, efecte asupra fătului. Ce spun studiile

Femeie însărcinată
Femeie însărcinată

Utilizarea marijuanei în timpul sarcinii pentru a trata greața și vărsăturile din timpul sarcinii poate deteriora creierul unui copil nenăscut, arată un studiu recent.

Cercetările au fost efectuate pe șobolani și s-a descoperit că așteptările mamelor care au consumat canabis au afectat secțiunea creierului implicată în memorie și învățare.

Rata femeilor însărcinate care utilizează marijuana pentru greață și vărsături severe a crescut cu 11,3% în ultimul deceniu și cu peste 62% pentru utilizarea generală. 

Studiile anterioare au arătat cum copiii născuți de femeile care au consumat marijuana în timpul sarcinii au mai multe șanse de a dezvolta probleme cognitive și comportamentale.

Echipa de la Universitatea Auburn din Alabama declară că rezultatele sale confirmă efectele nocive ale marijuanei asupra creierului și că nu există niveluri sigure în ceea ce privește femeile însărcinate.

Efecte dăunătoare asupra creierului

Marijuana devine unul dintre cele mai consumate medicamente în timpul sarcinii, dar știm din studiile anterioare că are efecte dăunătoare asupra dezvoltării creierului, a declarat co-autorul Priyanka Das Pinky, student absolvent la Universitatea Auburn, pentru DailyMail.com.

Ea a adăugat că, deoarece multe state legalizează marijuana de agrement, multe femei ar putea crede că marijuana este sigură de utilizat, dar spune că este o mentalitate periculoasă.

"Cercetarea echipei de la Universitatea Auburn este preliminară, dar vom sublinia faptul că marijuana este periculoasă de utilizat în timpul sarcinii și nu încurajăm femeile să o ia", a spus Pinky.

Vezi și: Blonda lui Scărlătescu, declarație șocantă: Îmi plac și femeile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel