Un vaccinul împotriva heroinei urmează să fie testat pe oameni

heroina
heroina

Vaccinul care blochează efectul heroinei în organism și-a dovedit eficiența pe șoarecii de laborator, iar acum urmează să fie testat pe oameni. Deși vaccinul nu își propune să fie o soluție miraculoasă pentru dependenții de heroină, acesta îi va ajuta pe cei care îl folosesc, în cazul în care își dovedește eficiența, să fie protejați de efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului lor, dar și să evite pericolul unei recăderi a adicției.

Autor: Marina Peteoacă

Cercetătorii de la The Scripps Research Institute din La Jolla (SUA) au pubicat într-un raport concluzia acestui studiu,anunță site-ul Ziare.com.

Vaccinul declanșează în organism producerea de anticorpi împotriva efectelor heroinei și a psihoactivelor derivate ale acesteia. Anticorpii se deplasează prin sistemul circulator și neutralizează aceste substanțe înainte ca ele să ajungă la creier.

"Eficiența vaccinului anti-heroină se dovedește a fi mai mare decât orice am văzut până acum și decât tot ceea ce am testat vreodată pe animale", a spus George Koob, autorul cercetării.

"Este precum jocul din anii '80 Pac-Man. Găsește ținta și o neutralizează", a precizat Kim Janda, co-autor al cercetării.

Cercetătorii spun că următorul pas pentru a începe testarea pe oameni este să găsească un producător de medicamente sau un sponsor care să finanțeze studiile clinice. Aceștia atrag atenția asupra faptului că banii de care au ei nevoie pentru a testa vaccinul pe oameni sunt mai puțini decât cei investiți în tratamentele dependenților de heroionă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel