Un nou tip de baterie. Telefoanele vor fi încărcate de 10x mai repede

Un nou tip de baterie. Telefoanele vor fi încărcate de 10x mai repede  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un nou tip de baterie. Telefoanele vor fi încărcate de 10x mai repede / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Bateriile reîncărcabile litiu-ion deservesc în prezent aproape totă tehnologia, de la smartphone-uri la notebook-uri și căști, până la dispozitive de jocuri.

Performanța bateriilor litiu-ion se degradează în timp și, uneori, defectele din celulele bateriei pot duce la supraîncălzire și pericole de incendiu - companiile trebuind uneori să retragă urgent produse care pot exploda.

Un nou tip de baterie

Cercetătorii din Rusia au dezvoltat un nou tip de tehnologie a bateriilor despre care spun că se pot încărca de aproximativ 10 ori mai repede decât bateriile litiu-ion existente - o accelerare care ar putea oferi avantaje imense de economisire a timpului dacă ar fi lansată pe dispozitivele uzuale.

„O baterie fabricată folosind polimerul nostru se va încărca în câteva secunde - de aproximativ 10 ori mai rapid decât o baterie litiu-ion tradițională”, spune cercetătorul în electrochimie Oleg Levin, de la Universitatea din Sankt Petersburg. „Acest lucru a fost deja demonstrat printr-o serie de experimente”, a mai precizat acesta.

În cadrul testării, cercetătorii au încercat mai multe tipuri diferite de polimeri, dar NiSalen a fost singurul dispozitiv care sa dovedit a fi stabil și eficient, datorită modului în care structurile de nichel și salen au funcționat ca o coloană vertebrală conductivă. Structurile au acționat simultan ca un colector de sarcină pentru pandantivele nitroxil, susținând în același timp capacitatea redox a substanței.

Dispozitivul funcționează bine și la temperaturi scăzute, ceea ce nu se poate spune despre bateriile litiu-ion sensibile la temperatură, precizează ScienceAlert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel