Un nou raport arată că încălzirea globală s-ar fi oprit acum 16 ani

Un document eliberat în tăcere săptămâna trecută, arată că subiectul care îngrijorează întreaga populație, încălzirea globală, a încetat încă de acum 16 ani, scrie Daily Mail.

Fișierul care a stârnit controverse între cercetători, arată că de la începutul anului 1997 până în august 2012, nu a putut fi discernută nicio creștere în agregatul temperaturilor globale. Asta însemnă că ”pauza” încălzirii globale a durat la fel ca cealaltă perioadă în care tempeeraturile au crescut, între 1980 și 1996. Înainte de asta, temperaturile au fost stabile sau chiar au crescut timp de aproximativ 40 de ani. Aceste informații au fost pubicate tăcut pe internet și până sâmbătă, nu a fost raportate.

Profesorul Phil Jones, director al Institutului Climatologic de Cercetare al Universității din Anglia de Est, a infirmat datele apărute în document, spunând că 15 sau 16 ani este o perioadă prea scurtă pentru a putea trage concluzii. Raportul făcut public se numește Hadcrut 4, și a fost realizat de Met Office. Dar un alt profesor îl contrazice. ”Noul raport confirmă existența unei pauze în ceea ce privește încălzirea globală,” a spus Judith Curry, profesoară la o universitate din Gerogia, America. Din 1880, când industria mondială s-a putut baza pe statistici de încredere făcute la scară globală, lumea s-a încălzit cu 0,75 de grade celsius. Unii cercetători cred că această rată a încălzirii va urca drastic, dar fără reduceri prea mari ale emisiilor de dioxid de carbon, fapt ce prezice o creștere catastrofică ce va ajunge la o încălzire de cinci grade celsius, până la sfârșitul secolului. Raportul a fost eliberat în timp ce Guvernul Britanic a spus clar că acesta va ”altera” propriile reguli despre dioxidul de carbon și va construi noi stații ce vor încerca să combată amenințarea penelor de energie electrică.

Că încălzirea globală nu există e puțin probabil, iar o parte din ea este produsă de dioxidul de carbon emis de combustibilii fosili. Dar noile dovezi sugerează că e posibil să se întâmple într-un ritm mult mai lent decât susțin unii cercetători.

[caption id="attachment_241890" align="alignnone" width="644"] Foto: dailymail.co.uk[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel