Un dispozitiv care te face mai deștept. Cum arată

Se spune că repetiția este mama învățăturii, dar cum ar fi dacă ar exista o modalitate prin care să putem învăța mai ușor și care să ne facă mai deștepți?

După o așteptare interminabilă, iată că a apărut primul set de căști care stimulează creierul. Dispozitivul numit Foc.us ajută purtătorul să se poată concentra mai bine, dar și să își însușească mai ușor informațiile noi. Practic,căștile îmbunătățesc toate aspectele vieții.

Vorbim despre o stimulare transcraniană (tDCS), adică transmiterea unui curent electric foarte slab prin anumite zone din creier prin intermediul unor dispozitive specializate. Astfel, prin ”pomparea” electronilor în creier, neuronii devin mai agitați și astfel se mărește timpul de reacție. Cei care poartă aceste căști vor putea face conexiuni mai rapide și vor putea învăța lucruri noi mai ușor.

Specialiștii spun că dispozitivul nu ar trebui folosit de oamenii care suferă de epilepsie și nici nu ar trebui folosite pentru tratarea anumitor boli. Nu există riscuri pe termen scurt. Chiar și așa, conform unor studii recente, tDCS ar putea fi util în tratarea oamenilor care suferă de Parkinson, depresie, tulburare obsesiv-convulsivă şi chiar în rândul celor ce au suferit un atac vascular cerebral.

Dispozitivul ridică și unele probleme etice. Ce s-ar întâmpla dacă elevii sau studenții ar începe să folosească acește căști pe scară largă? Ar trebui să li se permită utilizarea lor pentru a trece fără probleme de examene? Dar în cazul gammerilor profesioniști? Lucrurile sunt dfiscutabile și am putea vorbi chiar de un dopaj electronic.

Căștile sunt disponibile în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, dar și în Rusia pentru prețul de 249 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel