De Crăciun, un asteroid va trece pe lângă Pământ

În ajunul Crăciunului, un obiect spațual uriaș, cu o lungime de 2 kilometri, va trece 'în apropierea' Pământului, fără a prezenta însă niciun pericol pentru omenire.

Mark E. Bailey, făcând referire la asteroidul care peste câteva zile se va afla la o distanță de Terra de 28 de ori mai mare decât planeta noastră și Luna, afirmă că în fiecare an sau aproape în fiecare an ne putem aștepta la vizita mai multor obiecte de aceste dimensiuni la o asemenea distanță.

Prin urmare, deși 'aproape' în termeni astronomici, acest obiect va fi mult mai departe de Pământ decât cometa care la 31 octombrie, de Halloween, a ajuns la aproximativ 500.000 km de noi, adică la o distanță superioară de 1,3 ori celei dintre Terra și Lună.

Maria-Antonietta Barucci, de la Observatorul Astronomic din Paris, a precizat că asteroidul de Crăciun, botezat 2003 SD220, a fost descoperit în 2003 și 'nu se găsește pe lista noastră de obiecte care prezintă vreun risc'.

Următoarea trecere a unui asteroid prin apropierea Pământului ar urma să aibă loc în 2029, când Apophis va ajunge la aproximativ 30.000 de kilometri de Terra, o distanță de zece ori mai mică decât cea dintre Pământ și Lună. 'Dar nici acela nu va prezenta risc', a asigurat Maria-Antonietta Barucci.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel