Twitter, schimbare în ceea ce privește discursul care incită la ură

Twitter extinde regulile privitoare la discursul care incită la ură și include și alte categorii precum limbajul care dezumanizează oamenii pe bază de rasă, etnie și origine națională.

Twitter și-a extins politica de interzicere a discursurilor de ură pentru a include „un limbaj care dezumanizează oamenii pe bază de rasă, etnie și origine națională”.

Anul trecut, Twitter a interzis discursul care dezumanizează pe alții pe baza religiei sau a castelor și a actualizat regula în luna martie a acestui an, adăugând vârsta, dizabilitățile și bolile pe lista categoriilor protejate. Grupul pentru drepturi civile Color of Change, care au îndemnat companiile tehnologice să diminueze discursurile de ură online, a numit schimbările drept „concesii esențiale”, după ani de presiune externă.

Într-o declarație, vicepreședintele Color Of Change, Arisha Hatch, a criticat Twitter pentru că nu a actualizat politica înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, în ciuda avertismentelor repetate ale mai multor grupuri cu privire la discursurile violente și dezumanizante. Hatch a mai spus că Twitter a refuzat să ofere transparență privitoare la modul în care moderatorii de conținut sunt instruiți și cum funcționează tehnologia, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel