Tudose confirmă. Își dorește un Guvern mai suplu

Mihai Tudose își dorește restructurarea Guvernului. Premierul a vorbit la Antena 3 despre restructurarea Executivului și a declarat că există un singur ministru cu care nu poate lucra.

Mihai Tudose a confirmat la Antena 3 faptul că-și dorește comasarea anumitor ministere. Premierul își dorește un Guvern mai suplu, care să înceapă cu cifra 1 și care să eficientizeze actul administraței publice.

„Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aș dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulțime de pui. Le-aș dori comasate la loc. Eliminăm birocrația. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administrației publice (...) Eu vreau un guvern mai suplu. Să nu mai alerge cetățeanul", a declarat Mihai Tudose.

În ceea ce privește relația cu miniștrii, Mihai Tudose a ţinut să sublinieze că, exceptând-o pe Carmen Dan, se înţelege cu toţi membrii Cabinetului.

„Eu nu fac parte din nicio tabără, din niciun trib, sunt membru PSD. Eu m-am angajat la debirocratizare. Dacă deranjează şi unii nu sunt de acord şi speculează că sunt tabere, ce să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc. Stau în funcţie atât timp cât simt că fac bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă (...) Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepția cazului de astăzi, cu care să nu pot lucra. Ieri vă spuneam altfel, dar azi m-a mințit cu martori. Dacă se consideră că nu am dreptate, eu plec acasă. Că nu sunt ultimul prim-ministru", a dezvăluit Tudose la Antena 3.

Mihai Tudose a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, pe 29 ianuarie va fi discutată restructurarea Guvernului. Printre ministerele care ar putea fi comasate, se numără: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Energiei, Ministerul Turismului, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Românilor de Pretutindeni, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel